Winter in Willingen

Sneeuwpret in Willingen, het kan al.


De gemeente Willingen in het Sauerland is al helemaal wit: genoeg sneeuw en dat wordt ook voor de komende maanden gegarandeerd door de sneeuwkanonnen die ingezet kunnen worden. In het totaal zijn er 21 liften met 18 kilometer afdaling, bovendien meer dan 100 kilometer geprepareerde langlaufloipes. Acht skischolen, vier keer een kinderland op verschillende locaties, zeven sleepliften, vier transportbanden en een gondellift, die net aan het begin van het seizoen acht nieuwe gondels gekregen heeft en hiermee de capaciteit van 2.400 personen tot 2.800 personen per uur verhoogd heeft, staan de wintersportgasten in Willingen ter beschikking.

Bovendien wachten vijf rodelpistes op rodelfans en voor wie `s nachts graag op de lange latten staat, kan dit op zeven verlichte pistes met in het totaal 6 km lengte. Geheel nieuw: de skiliften aan de Köhlerhagen zijn nu ook verlicht en voorzien van sneeuwkanonnen. Wie zonder latten van het winterlandschap wil genieten, kan een keuze maken uit ongeveer 30 kilometer sneeuwvrije winterse wandelwegen.

Ca. 1.400 parkeerplaatsen rond om het skigebied maken parkeren van de auto mogelijk. Voor het nieuwe seizoen zijn net 250 extra parkeerplaatsen beschikbaar. Voor wie zijn auto bij grote drukte en veel natuurlijke sneeuw wil laten staan, kan comfortabel en snel met de skibus naar het skigebied rijden. Meer informatie: www.willingen.de


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.