Winterwandeling in Overijssel

En hier wandel je dan langs....maar dan zonder sneeuw!


Lekker de benen strekken? Alvast wat calorieën kwijtraken voor het echte Kerst-bunkeren begint? Dan kun je meedoen met de Winterwandeling in de omgeving van Ruurlo op zondag 11 december 2011. Een wandeling die vooraf gaat aan de Reurlse Winterdag. De Reurlse winterdag is een evenement in Kerstsfeer, die ieder jaar gehouden wordt op één van de zondagen voor Kerst. Op deze dag kan een aantal prachtige routes gelopen worden in Ruurlo, Hartje Achterhoek

Gewandeld wordt in een gebied dat zich kenmerkt door een uniek coulissenlandschap, prachtige bossen, natuurgebieden. Her en der verspreid in het landschap liggen de karakteristieke boerderijen. Al met al een oase van rust; die zeker ook in de winter zijn bekoringen heeft. En dan te bedenken dat het na deze wandeling gezellig toeven is in het centrum van het dorp. Het dorp Ruurlo staat dan bol van activiteiten in Kerstsfeer. De winterwandeling start tussen 10.30 en 12.00 uur bij de VVV aan het Kerkplein in Ruurlo. Er kan gewandeld worden tussen 10.30 en 16.00 uur. De afstanden zijn 6 km , 9 km en 15 km.

Als pleisterplaatsen in de route zijn Pannenkoekboerderij De Heikamp en Familiepark Cactus Oase , waar ook een kijkje in de Cactusoase in Kerstsfeer aan te bevelen is. Tevens is een bezoek aan bloemenboerderij ’t Wolsenhuus en kaasboerderij ’n Ibink de moeite waard; beide bedrijven zijn geheel in Kerstsfeer. De kosten van de wandeling zijn € 3,50

Inlichtingen: VVV Ruurlo, Kerkplein 18, 7261 AZ Ruurlo, tel. 0573 453926 of www.berkelland.nl Email: [email protected] De winkels zijn op deze dag geopend.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.