Zwitserland let op de centen

Apres Ski in Davos.


Geld en Zwitserland, al sinds eeuwen een gouden combinatie. Zo is momenteel de koersverhouding euro-Zwitserse frank een hot item, dat de Zwitsers niet koud laat. De Zwitserse overheid heeft al in september monetaire maatregelen genomen om de eurokoers niet onder de 1,20 te laten komen. In de toerismegebieden heeft men ook niet stilgezeten en voor komende winter creatieve oplossingen bedacht om vakantie in Zwitserland betaalbaar te houden. De leukste aanbiedingen zijn door Zwitserland Toerisme verzameld en op internet gezet.

“Jammer genoeg hebben veel mensen het nieuws gemist dat de euro in verhouding tot de Zwitserse frank sinds september al weer minimaal 20 cent meer waard is dan op het dieptepunt begin augustus”, zegt Corinne Genoud, directeur van Zwitserland Toerisme in Nederland. “We willen het echter niet alleen over de prijs hebben, maar vooral over de meerwaarde van een vakantie in Zwitserland. Vertaald naar de winter: het ultieme wintersportgevoel, genieten op sneeuwzekere en perfect onderhouden pistes, gezelligheid in bars en restaurants en genieten op heerlijke zonneterrassen”, aldus Genoud. Dat men in de wintersportgebieden daarbovenop allerlei voordeelacties heeft bedacht, ziet ze als een welkome ondersteuning van de wintercampagne.

Creatief met sneeuw
Een skipas cadeau, gratis overnachten voor kinderen, korting op hotelverblijf: de toerismebureaus van grote en kleine plaatsen hebben allerlei voordeelacties verzonnen om gasten over te halen voor hun bestemming te kiezen. Crans-Montana lanceert zijn “33 karaat” actie – lees: 33% korting, de wintersportplaatsen van de Jungfrauregio doen vanaf 3 overnachtingen 1 dag verblijf en skipas cadeau, Engelberg biedt gratis skipassen tijdens de “Ladiesweek” en “Kidsweek”, Davos-Klosters geeft in het voorseizoen tot 23 december per overnachting een skipas weg, de jeugdherbergen – vaak topmodern – bieden vroegboekers 25% korting, het sport- en designhotel The Cube in Savognin zelfs tot 30% en in Grächen loopt de actie “Grächen Euro 1.35”.

Meer informatie
Rechtstreeks naar de “Bespaartips uit de vakantieplaatsen”: www.MySwitzeland.com/voordeel. De lijst wordt doorlopend aangevuld met nieuwe aanbiedingen. Meer tips over voordelige accommodaties, tijdelijke aanbiedingen en gratis diensten: www.MySwitzerland.com/voordelig-zwitserland

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.