+14% voor Wenen

De Spaanse rijschool, een van de toppers van Wenen.

Wenen ontving verleden jaar 80.971 toeristen uit Nederland, een stijging van 14% ten opzichte van een jaar eerder. Het is hiermee een van de grootste stijgers binnen Europa en neemt de zevende plaats in de rangorde van Europese herkomstlanden. Het aantal overnachtingen van Nederlanders steeg met 9,2% naar 198.844. De gemiddelde verblijfsduur van de Nederlandse toerist is 2,8 nachten. Wereldwijd noteerde de Oostenrijkse hoofdstad in 2011 meer dan 5,2 miljoen toeristen, een stijging van 7,2% ten opzichte van 2010. Het totaal aantal overnachtingen van alle toeristen die Wenen bezochten steeg met 5 procent naar ruim 11,4 miljoen. De netto omzet van de accommodatiesector in Wenen vestigde ook een record: van januari tot en met november 2011 bedroeg dit 446,7 miljoen euro (+9,2%). Nadere info over de cijfers vindt men op www.b2b.wien.info.

‘In weerwil van de economische malaise blijkt 2011 voor ons over de gehele linie een top jaar geworden. Afgelopen jaar noteerden wij maar liefst acht maanden met meer dan 1 miljoen overnachtingen. Omdat wij dit jaar het themajaar Klimt promoten, verwacht ik dat het Nederlands bezoek in 2012 op peil zal blijven,´ aldus woordvoerder Jürgen Weber van WienTourismus, verantwoordelijk voor onder meer de Nederlandse markt.

De belangrijkste buitenlandse markt voor Wenen blijft Duitsland met meer dan 999.500 toeristen, gevolgd door Italië, Rusland en Engeland. Ook het aantal Belgische toeristen steeg met 11,5% naar 42.172. De ‘Wien-Karte’ – een kortingskaart voor toeristen – deelt ook in de feestvreugde. In 2011 gingen er 325.080 over de toonbank waarmee de mijlpaal van 4 miljoen verkochte exemplaren bereikt werd sinds de invoering in 1995.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.