Barnes Foundation weer open

Een artist impression van het Amerikaanse museum.


Op 19 mei 2012 opent de Barnes Foundation opnieuw haar deuren voor het publiek. Het museum, dat oorspronkelijk gelegen was aan de rand van de stad Philadelphia, is gesloten sinds juni 2010 vanwege een verhuizing naar het artistieke hart van de stad: de Benjamin Franklin Parkway.

Kunstliefhebbers, omwonenden en toeristen kunnen vanaf 19 mei in het nieuwe Barnes museum de grootste privécollecties van impressionistische en postimpressionistische kunstenaars bekijken. De Foundation beschikt over wereldberoemde werken. Zo is het museum in bezit van een grote kunstcollectie met stukken van Rodin, werken van Marcel Duchamp, maar ook schilderijen van Van Gogh zijn te bewonderen.

De kunstverzameling van dokter Barnes, een slagerszoon die als arts fortuin maakte met de ontdekking van een nieuw medicijn voor het oog, is wereldberoemd. Met het geld dat hij verdiende kocht Barnes werken van onder andere Matisse, Monet, Sisley, Delacroix, Courbet, Corot en Picasso. Dokter Barnes zag kunst als een manier om mensen uit verschillende klassen te onderwijzen. Hij had een bijzondere visie op de compositie van de schilderijen. Deze visie stond zelfs beschreven in zijn testament. Tijdens een bezoek aan de Barnes Foundation valt het op dat de muur-ensembles centraal staan boven de verhalen achter de schilderijen zelf.

Na de feestelijke opening volgt een 10-daags festijn met speciale evenementen. Zo is het museum in het weekend van Memorial day 60 uur achter elkaar toegankelijk voor publiek. Het nieuwe Barnes museum is zes dagen per week geopend en gesloten op dinsdag. Meer informatie: www.barnesfoundation.org

Voor meer informatie over Philadelphia: www.PhiladelphiaUSA.travel en/of www.taxfreephilly.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.