De 13 Duitse wijngebieden


Zum Wohl! Duitse wijn is in opmars. In Nederland steeg de afzet in de laatste vijf jaar met bijna 50 procent. Hoogste tijd om het terroir te ontdekken waar al die lekkere rieslings en spätburgunders vandaan komen. In 2012 brengt het Duits Verkeersbureau dertien Duitse wijngebieden in kaart, waar wijnbouw al eeuwenlang een vast onderdeel van de cultuur is. Hier is het volop genieten van de natuur, streekgerechten en knusse wijnhotelletjes.

13 Duitse wijnbouwregio’s met heel eigen culturen en tradities zorgen voor een uiterst gevarieerd wijnaanbod. De belangrijkste druivenrassen zijn Riesling, Silvaner en Rivaner en bij de rode wijnen de Spätburgunder.

De zonnige hellingen van de Duitse wijnregio’s zijn niet alleen voor wijnliefhebbers een waar genot. De heuvelachtige, veelal door rivieren doorsneden landschappen en de talrijke kleine wijndorpjes zijn ook populaire bestemmingen voor wandelaars en fietsers. Want de wijnbouw wordt in Duitsland kleinschalig en voor een groot deel nog steeds met de hand bedreven. Dat maakt de kwaliteit uit van de wijnen – en draagt veel bij tot de bekoorlijkheid van het landschap.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.