Design toverwoord op Caravana

Op Caravana 2012 staat het thema ‘design’ centraal. Tijdens de Caravana wordt dit thema in de spotlights geplaatst. De kampeerbeurs is van 19 tot en met 24 januari in Leeuwarden. De organisatoren melden voor dit jaar onder andere de volgende noviteiten:

  • De KIP Shelter  is een Hybride tussen een aanhangwagen en een kampeerwagen. De Shelter is zowel een ‘weekender’ voor sportief gebruik en recreatie als een kampeerwagen voor de vakanties. Ideaal voor sportieve buitenkampeerders en zelfs een motor kan in de Shelter vervoerd worden. De KIP Shelter is verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Het eerste productietype van het caravanconcept BeauEr 3X is te zien op de Caravana. Deze trailer is klein en compact op de weg en kan na aankomst worden omgetoverd tot een groot, volledig ingericht en comfortabel verblijf voor vier personen. Hoe? Binnen 20 seconden wordt de trailer drie maal zo groot door twee telescopische, uitschuifbare modules aan iedere kant.
  • Swart campers is dealer van het nieuwe merk PLA Camper voor de regio Noord-Nederland. De S741 camper van het jaar in de klasse semi-integraal staat op de stand.
  • Droomvakantiehuisje.nl ontwerpt, bouwt en verkoopt ecologische chalets. Ieder droomvakantiehuisje is gebouwd van hout en van natuurlijke en/of recyclebare materialen. De chalets worden naar wens casco geleverd, volledig ingetimmerd of compleet ingericht. Droomvakantiehuisjes kunnen worden aangesloten op het bestaande net (gas, water, electra) of 100% zelfvoorzienend geleverd worden.
  • Biketrans is een fietsenlift voor elektrische fietsen achter op een camper. Dankzij dit systeem hoeft de gebruiker nooit meer zware fysieke arbeid te verrichten voor de elektrische fiets. De biketrans wordt als een scooterrek aan het chassis gemonteerd en kan tot 90 kg tillen.
  • De Mini is een ultra lichte elektrische vouwfiets. Hij weegt in zijn geheel 14,5 kg, inclusief de Li-ion accu die is verwerkt in het aluminium frame, en is binnen 10 seconden in- of uitgeklapt. Ingeklapt past de Mini in de caravan, op de boot, in de camper, in de kofferbak van een auto en netjes in een fietstas opgeborgen aan boord van een vliegtuig.
  • Wacky Practicals komt met een opvouwbare emmer, die verkrijgbaar is in 3 kleuren: Navy, Red en Green. Dit was het product van het jaar 2010 in Engeland.

Deze 52e editie telt 400 exposanten en heeft een oppervlakte van ruim 40.000 m2 aan expositieruimte. De afgelopen editie van de zesdaagse Caravana trok een recordaantal van 52.267 bezoekers.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.