Efteling viert jubileum met watershow


Op 31 mei 2012 viert de Efteling op feestelijke wijze haar 60-jarig jubileum met de première van de watershow Aquanura. Aquanura wordt volgens het Brabantse pretpark “de grootste fonteinenshow van Europa (derde van de wereld)”, waarvan de bouw momenteel in een rap tempo vordert. Het meeste materiaal is inmiddels gearriveerd vanuit de Verenigde Staten en achter de schermen is hard gewerkt aan het aanleggen van al het leidingwerk.

In totaal is ca. 4.500 meter leidingwerk geplaatst in het bassin in de Vonderplas. De leidingen transporteren straks water en lucht naar de diverse fonteinen in het bassin. Via pompen met filters stroomt straks ca. 350 m3 water per uur door het kunststofleidingwerk. Dit water is afkomstig uit de Vonderplas en wordt door middel van een circulatiesysteem rondgepompt. Enorme compressoren zorgen voor een continue luchtdruk van ca. 8 bar in de stalen buizen, deze druk zal tijdens een show toenemen naar ca. 120 bar. Geïnteresseerden kunnen de bouw van dit prestigieuze project online volgen via efteling.com/aquanura.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.