Even piloot zijn in Luchtvaartmuseum


Heb je altijd al piloot willen worden? En willen ervaren hoe het is om in een vliegtuig te zitten? Dit is je kans: Waan jezelf een ware vlieger en bezoek in 2012 de Open Cockpit Zondagen in het Militaire Luchtvaart Museum.

Dit jaar stelt het Militaire Luchtvaart Museum op vijf zondagen, verspreid over het jaar, verschillende cockpits open voor het publiek. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers plaats nemen in de speciaal opengestelde cockpits. Iedere zondag zullen er andere vliegtuigen en helikopters toegankelijk zijn. Op 29 januari zijn dat de General Dynamics F-16A Fighting Falcon, Northrop NF-5B Freedom Fighter en de Agusta Bell 24-B.

Opleiding tot vlieger in het Flying Centre
Na eens in een echt vliegtuig of in een echte helikopter gezeten te hebben, kunnen de jonge bezoekers in het Flying Centre een opleiding tot vlieger volgen en een vlucht met een F-16 straaljager simuleren. Wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om een goede vlieger te zijn? Aan de hand van een instructiekaart voer je opdrachten uit en kom je erachter of je het in je hebt om vlieger te worden. En heb je alle opdrachten met goed gevolg afgelegd? Dan ontvang je een vliegbrevet.

Beleef de Open Cockpit Zondagen in het Militaire Luchtvaart Museum dit jaar op zondag 29 januari, 22 april, 24 juni, 30 september en 25 november van 12.00 – 16.30 uur.

Het Militaire Luchtvaart Museum is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, Nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, Koninginnedag, eerste Pinksterdag en beide Kerstdagen. Op tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag is het museum geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur. De toegang tot het museum is gratis. www.militaireluchtvaartmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.