‘Grasmat’ guerrilla actie Ecamp


Ecamp lanceert deze week een ludieke buitenactie om zijn accommodaties op 300 campings in Europa onder de aandacht te brengen van passanten. Circa 500 grasmatten worden op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 januari op verschillende drukke locaties in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum en Den Bosch neergelegd. Op de grasmatten komt een bordje te staan met de tekst ‘Reserveer nu alvast je plekje! Kijk op www.ecamp.nl en maak kans op een gratis Ecamp vakantie’. Voorbijgangers die een smartphone hebben kunnen via de QR code op het bord direct doorlinken naar de website van Ecamp.

‘Kampeervakanties en gras zijn uiteraard onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom vinden wij de insteek van graszoden een ludieke manier om ons kampeerproduct onder de aandacht te brengen,’ aldus Ecamp marketing manager Alida Dorenbosch. Ecamp is een reisorganisatie die volledig verzorgde camping-vakanties op 300 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië aanbiedt. Tot het accommodatieaanbod behoren stacaravans, chalets, huisjes, appartementen, bungalows en glamping-accommodaties waaronder luxe ingerichte safaritenten. Ook biedt Ecamp op meer dan 90 campings staanplaatsen voor caravans of campers aan.

De grasmatten met de afmeting van een deurmat worden geplaatst op plekken waar veel loopverkeer is. Denk aan basisscholen, speeltuinen, metro- en busstations, supermarkten en drukke winkelstraten. Daarnaast komen de grasmatten in alle vijf plaatsen bij het Centraal Station te liggen. Verder vind je ze in Amsterdam bijvoorbeeld bij Nemo, in Rotterdam bij Blijdorp, in Den Haag bij de Centrale Bibliotheek, in Hilversum bij het Mediapark en in Den Bosch bij zwembad/sporthal Sportiom. Omdat de doelgroep van de campingvakantieaanbieder voornamelijk gezinnen met jonge kinderen is, zijn deze locaties bewust geselecteerd. In de maanden januari en februari worden traditioneel veel campingvakanties geboekt. ‘We laten er dus geen gras over groeien en willen via deze grappige actie bijtijds voorbijgangers over ons aanbod informeren,’ aldus Dorenbosch.

Vanaf woensdag kan men deelnemen aan de prijsvraag op de website van Ecamp waarmee een vakantie in een luxe safaritent op vijfsterren camping Roland in Noord Limburg te winnen is. Ecamp verkoopt sinds 2002 volledig verzorgde campingvakanties. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.