Last minute Vakantiebeurs

Last minute Vakantiebeurs 8

South African Tourism komt met een interactieve touchscreen tafel. De tafel is in feite één groot touchscreen met een schat aan informatie over Zuid-Afrika. Eerder stond hij al op Indaba in Zuid-Afrika en op de WTM in Londen en zorgde daar voor veel enthousiaste reacties.

Zo vlak voor de Vakantiebeurs in Utrecht stromen er nog steeds persberichten binnen. Daarom hieronder een beknopt overzicht van het nieuws dat de exposanten in Utrecht te melden hebben:

  • In het paviljoen (stand C114) kunt u zich laten informeren en inspireren door het Thais Verkeersbureau en Thailand gerelateerde aanbieders, waaronder airlines, hotels en direct sellers die speciaal voor deze beurs zijn overgevlogen uit Thailand. Het design van het paviljoen is geïnspireerd op een typische Thaise boerderij uit de nog weinig ontdekte regio I-San. Een groot rietendak en de diverse ‘marktkraampjes’ zorgen voor een authentieke belevingswereld.
  • “Ze mogen ons het hemd van het lijf vragen”. Dat zeggen de medewerkers van de Naturisten Federatie Nederland (NFN). Met deze schalkse woordspeling geven ze aan dat ze voor de bezoekers van het Naturistenplein op de Vakantiebeurs 2012 open staan voor alle vragen. Het Naturistenplein biedt op een ruimte van 600 m² in hal 10 van Jaarbeurs Utrecht een breed aanbod van organisaties die bij naaktrecreatie en de filosofie daaromtrent betrokken zijn. Als symbool voor die openheid hangen op het grote plein allemaal witte hemden op knaapjes aan het plafond. Die hemden zijn dus al uit gegaan.
  • Nu exact vijf jaar geleden begon Vintage Road Trips met de verhuur van een vijftal ‘lelijke eenden’. Met dit ‘dagelijks vervoer van toen’ organiseerden Rien Tilstra en Mark Hukema uitstapjes, reizen en evenementen. Van de langzame eend ging het steeds sneller. Na de Kever en VW-bus is er nu de Porsche 911 SC Targa.  Een dag een Porsche 911 huur je vanaf €279,- voor een volledige dag. Vintage Road Trips staat in hal 11 bij een gele Volkswagen camper.
  • Vele duizenden vakantiegangers trekken dit jaar weer naar de Vakantiebeurs. Vele honderden beursmedewerkers staan daar klaar om iedereen dagenlang, urenlang van voldoende informatie te voorzien. Hoe leuk ook. Voor beiden geldt vaak: lange dagen en zere voeten. Zonde, want vakantie moet juist plezier en ontspanning zijn. Sunliner was dit al eerder een doorn in het oog en biedt dit jaar op haar stand A002 in hal 8 gratis voetmassages aan voor zowel beursbezoekers als -medewerkers. En terwijl je voeten heerlijk ontspannen, maak je ook nog kans op een 8-daagse reis voor 2 personen naar Tenerife als je raadt hoeveel balletjes er in de Toyota zitten. Aanmelden kan op de stand van Sunliner of via het Twitter account van Sunliner namelijk @spanjeopznbest
  • De reisorganisatie All for Nature brengt de gasten met ingang van dit jaar naar de Azoren om actief mee te werken aan een onderzoek onder walvissen en dolfijnen. Deze bijzondere reis wordt geïntroduceerd op de Vakantiebeurs, van woensdag 11 januari tot en met zondag 15 januari 2012. Het behoud en de bescherming van de natuur spelen de hoofdrollen in deze Azoren-expeditie. De deelnemers werken samen met Nova Atlantis Foundation en de aan deze organisatie verbonden onderzoekster Karin Hartman. Ze gaan drie dagen de zee op, verzamelen feitelijke gegevens over de walvissen en dolfijnen en dragen op die manier bij aan de bescherming van deze bijzondere zeezoogdieren.
  • Het Zwitsers Verkeersbureau presenteert zich op de Vakantiebeurs 2012 in het fraaie ‘Zwitserlandhuis’ in hal 9 en heeft het thema ‘water’ gekozen ter promotie van de talloze toeristische attracties die het land in petto heeft. Het natuurtoerisme staat hoog in het Zwitserse vaandel en de recreatieve mogelijkheden binnen het weidse thema water zijn legio en gevarieerd. Water betekent relaxen, vissen, wellness, surfen, zwemmen, zeilen, gletsjerwandelingen, meren, bronnen, snel stromende rivieren, meanderende bergbeken en watervallen, strandjes en krachtcentrales.
  • Tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht vindt op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2012 ook het Christelijk Vakantieplein plaats. Uniek is dat dit event samenvalt met de gewone Vakantiebeurs in een eigen hal, maar in hetzelfde gebouw. De bezoeker krijgt dus twee beurzen voor de prijs van één. De organisatoren Ben de Wild en Maarten Ouweneel zijn enthousiast over de grote belangstelling voor deelname. Beursmanager Ouweneel noemt het Christelijk Vakantieplein “een unieke, complete en gezellige beurs met alle christelijke reisaanbieders samen, reisorganisaties, campings, hotels en nog veel meer. Het is een beurs om heerlijk overheen te struinen, te kijken, te dromen, informatie te verzamelen en te vergelijken, om helemaal in de vakantiestemming te komen.
  • “Ierland zit als toeristische bestemming flink in de lift. De bezoekersaantallen t/m het 3e kwartaal vanuit de Benelux zijn afgelopen jaar met een forse 21,1% gestegen. Ook voor 2012 kijkt Ierland uit op een sterk toeristisch seizoen, met een bomvolle evenementenkalender. Belfast staat in het teken van ‘Titanic 100 jaar’, en opent in maart 2012 een gloednieuw state- of- the- art bezoekers experience. Dublin staat in het teken van ‘A City of a Thousand Welcomes’, Temple Bar TradFest- het muziekfestival dat 50 jaar Dubliners viert- St Patrick’s Day & Bavaria city racing. Samen met de Nederlandse toerist blikt Ierland Toerisme vooruit op 2012 tijdens de Vakantiebeurs.
  • Vanaf januari gaat de wervingscampagne Avonturiers gezocht! van start. Deze werving is een onderdeel van de campagne ‘Flevoland. Avontuurlijk Dichtbij’. De primeur van de campagne vindt plaats op de Vakantiebeurs. De campagne ‘Flevoland. Avontuurlijk Dichtbij.’ is bedoeld om bekendheid te krijgen onder bezoekers die Flevoland nog niet kennen als bestemming voor een dagje uit of voor verblijf. Hiervoor zijn er een aantal beelden gemaakt die refereren aan een buitenlandse bestemming, zoals de jungle van Costa Rica, een stier uit Andalusië, een tipi-tent uit de Arizona, maar die gewoon in Flevoland zijn.

Vele duizenden vakantiegangers trekken dit jaar weer naar de Vakantiebeurs. Vele honderden beursmedewerkers staan daar klaar om iedereen dagenlang, urenlang van voldoende informatie te voorzien. Hoe leuk ook. Voor beiden geldt vaak: lange dagen en  zere voeten. Zonde, want vakantie moet juist plezier en ontspanning zijn. Sunliner was dit al eerder een doorn in het oog en biedt dit jaar op haar stand A002 in hal 8 gratis voetmassages aan voor zowel beursbezoekers als -medewerkers. En terwijl je voeten heerlijk ontspannen, maak je ook nog kans op een 8-daagse reis voor 2 personen naar Tenerife als je raadt hoeveel balletjes er in de Toyota zitten. Aanmelden kan op de stand van Sunliner of via het Twitter account van Sunliner namelijk @spanjeopznbest

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.