Malta wil sportiefste eiland zijn

Malta wil sportiefste eiland zijn 9

De zeilrace voor de kust van Malta.


Met een keur aan evenementen wil Malta zich in 2012 op de kaart zetten als sportief eiland bij uitstek. Internationale boot- en autoraces, marathons en fietswedstrijden brengen het hele jaar door beweging, terwijl buitensporters blijvend profiteren van het mediterrane klimaat.

Avonturiers kunnen zich volledig uitleven met Malta´s uitgebreide faciliteiten voor vissers, roeiers en hickers. Op www.maltagoesrural.com worden continu nieuwe mogelijkheden en routes voor hen aangegeven. Naast recreatiesportmogelijkheden die samengaan met het klimaat en landschap van Malta, biedt het eiland een groeiend aantal in- en outdoorsportfaciliteiten. De Bager Raceway bijvoorbeeld, behoort tot de modernste kartbanen van de Mediterranee en Malta’s golfbanen zijn van erkende wereldklasse. Het in 2015 voltooide White Rocks Sports & Leisure Village is op dit gebied een huzarenstuk: hier worden straks zo’n veertig verschillende sporten beoefend.

Dit sportjaar begint met de Landrover Malta Marathon in februari, in april gevolgd door de Tour of Malta Cycling. In de zomer wordt er ter land en ter zee gevochten om de snelste tijd tijdens de JDM Allstars Drifting en de Ocean Grand Prix Powerboats. Oktober op sportief Malta wordt ingeluid met de legendarische Rolex Middle Sea Race en het conditiespektakel van het National Triathlon Championship. Marathonlopers van over de hele wereld komen in november naar Malta voor de Nestle Fitness Malta Challenge Marathon en jonge zeilers tonen in december hun talent tijdens het Euromed Championship Young Sailors. Volledige sportkalender Malta 2012: http://visitmalta.com/sports-calendar-2012

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.