Oud Skikampioen heropent ‘grot’

Zicht op de omgeving van het hotel.


Voormalig skikampioen en avonturier Luc Alphand heropent het familiehotel La Balme-Alphand in het Franse Serre Chevalier. La Balme betekent “grot”. Balme is het Gallische balma, wat “grot van een kluizenaar” betekent. Het is een schuilplaats bij slecht weer onder een rots in de bergen.

Hotel Balme-Alphand heeft een nieuwe look gekregen, met een knipoog naar de Noorse stijlen. De historische schoorsteen in het midden van het huis is in tact gebleven. Het hotel biedt twintig volledig gerenoveerde en geluiddichte kamers, waaronder vijf familiesuites met dubbele badkamer, ontbijtbuffet en een lounge bar. Het ligt in de nabijheid van de piste en de winkels.

Het zit in de familie
Josiane en Aimé Alphand, ski-instructrice en berggids en voormalige uitbaters van de Refuge du Glacier Blanc, bouwden in 1979 hun eigen hotel La Balme en ontvingen er meer dan 20 jaar zomer en wintergasten. Na een pauze van 10 jaar pakt zoonlief Luc Alphand de draad weer op in een compleet vernieuwde maar nog altijd familiale setting. Luc Alphand maakte in de jaren negentig furore als skiër met diverse Wereldbekeroverwinningen en succesvolle deelnames aan de Olympische Spelen. Daarna legde hij zich toe op de Parijs – Dakar rally. Meer informatie over het hotel op www.hotel-alphand-labalme.com

Serre Chevalier
Met 250 kilometer aan pistes behoort Serre Chevalier tot de top van de grote skigebieden in Europa. Gelegen in het zuidelijk deel van de Franse Alpen lopen de pistes van 2850 meter hoogte naar de vier grote skidorpen in de vallei, te weten Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains. Het Nationaal Park les Ecrins, hooggebergte, bos en de vele off piste routes zijn de kenmerken van dit skigebied met 114 pistes en meer dan 300 dagen zon per jaar.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.