Ruim 126.000 bezoekers bij beurs

Ruim 126.000 bezoekers bij beurs 9
Nederlanders zijn een reislustig volkje. Ondanks economische tegenwind en sombere marktvoorspellingen zijn op de Vakantiebeurs 2012 in Utrecht weer volop vakantieplannen gemaakt voor het komende seizoen. Het jaarlijkse reisevent is zeer succesvol verlopen en de belangstelling was groot. De teller steeg tot 126.279 bezoekers, een toename van 3,4% ten opzichte van de voorgaande editie (122.100).

De bezoekers 2012 waren vooral geïnteresseerd in informatie over Europa (45%), gevolgd door een ver weg bestemming (41%) en Nederland (14%). Italië heeft ten opzichte van vorig jaar met Frankrijk van plaats gewisseld als meest populaire Europese vakantieland. Spanje is wederom derde. Deze top 3 wordt gevolgd door Duitsland en Oostenrijk/Zwitserland. Landen binnen Europa die ook goed scoren zijn respectievelijk Portugal, Griekenland en Scandinavië. Dit blijkt uit de evaluatie van beursorganisatie VNU Exhibitions Europe.

Indonesië
Buiten Europa gaat de meeste aandacht uit naar Azië, vooral Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië. De USA werd als tweede genoemd en Zuid-Amerika als derde, vooral Costa Rica, Argentinië, Brazilië, Mexico en Peru. Meest belangrijke reden voor een bezoek aan de Vakantiebeurs was het inwinnen van informatie over de volgende vakantiebestemming. Andere motieven waren het uitkiezen van een vakantie, een dagje uit en informatie verzamelen over een reeds geboekte vakantie. Bijna een op de tien bezoekers was naar de Jaarbeurs in Utrecht gekomen om de komende vakantie daadwerkelijk te boeken.

Actief, sportief, avontuurlijk
Actieve, sportieve, avontuurlijke en stedenvakanties zijn in gelijke mate het meest populair. Op de voet gevolgd door achtereenvolgens kampeervakanties, strandvakanties, fiets- en wandelvakanties. Gevraagd naar de voorkeur van de accommodatie voor de komende vakantie blijkt het hotel veruit het meest geliefd. Daarna volgen camping, appartement, vakantiewoning, vakantiepark en een cruisereis.

3.000 euro
De vakantiegangers denken gemiddeld in totaal dit jaar per persoon bijna 3.000 euro aan vakanties te besteden: 28% tot 1.500 euro, 23% van 1.500 tot 2.500 euro en bijna de helft (49%) geeft een bedrag uit van 2.500 tot zelfs meer dan 10.000 euro. Uit de evaluatie blijkt verder dat ruim driekwart (77%) van de beursbezoekers bereid is om meer te betalen als een reis duurzaam wordt georganiseerd. Op een vakantie van 1.000 euro gemiddeld 85 euro per persoon: 39% wil 25 tot 30 euro bijbetalen, 32% heeft er 50 tot 100 euro extra voor over en 29% is zelfs bereid om nog meer te betalen, tot bedragen van boven de 250 euro.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.