Schiphol: Op naar 50 miljoen

Schiphol: Op naar 50 miljoen 9

Schiphol-directeur Jos Nijhuis.


Schiphol heeft in 2011 een recordaantal van 49,8 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is 10,2 procent meer dan het jaar ervoor. Toen maakten 45,2 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Deze cijfers maakte Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group, tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend.

Het vrachtvervoer bleef vrijwel gelijk met 1,5 miljoen ton vracht. Schiphol zag ook zijn marktaandeel in Europa verder groeien. ,,Qua passagiersaantallen neemt Schiphol weer de vierde plaats in Europa in”, aldus Nijhuis. Tijdens de receptie werd ook bekendgemaakt dat Schiphol voortaan een eigen YouTube-kanaal heeft, waarop ook eigen nieuwsvideo’s geplaatst worden.

Het persbericht van de nieuwjaarstoespraak.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.