Site voor gezinsvakanties

Site voor gezinsvakanties 7
De onafhankelijke, journalistieke reissite www.gezinopvakantie.nl is de eerste weken van haar bestaan al een groot succes, aldus de intiatiefnemers. Eind december, 14 dagen nadat de site ‘live’ ging, stond de teller al op ruim 10.000 bezoekers.

De site, die wordt geproduceerd door de redactie van het opvoedblad J/M voor Ouders en een zustersite is van www.jmouders.nl, biedt onafhankelijke informatie over vakantiebestemmingen die juist voor gezinnen zeer geschikt zijn.

Populair op de site zijn niet alleen de rubrieken zomerkampen en favoriete campings van J/M-lezers in Europa, maar ook meer exotische bestemmingen als Jordanië en de Azoren. De site biedt tevens praktische informatie over het reizen met kinderen: van hoe je ze bezighoudt op de achterbank tot je puber die alleen op reis wil. Of het nu een rondreis in Zweden is, een stedentrip naar New York, Istanbul of Parijs, of een pretpark in Spanje, de journalisten van J/M zijn er met hun kinderen geweest en maakten een verslag. Centrale vraag: is het leuk voor kinderen en hun ouders?

De site voorziet in een duidelijke behoefte, meent hoofdredacteur Evert de Vos van J/M voor Ouders. “Er is natuurlijk wel veel informatie over gezinsvakanties op internet te vinden, maar die is meestal sterk gekleurd. Vaak zit er dan een reisaanbieder achter die een jubelverhaal houdt over zijn eigen reis.” Vakanties zijn voor veel gezinnen zeer belangrijk weet De Vos. “Je komt weer nader tot elkaar, hebt eindelijk eens tijd om samen dingen te doen. De bestemming wordt dan ook zorgvuldig gekozen.”

Met een speciale zoektool kunnen ouders uit tientallen vakanties de juiste reisverslagen kiezen. Zo kan gekozen worden uit verschillende leeftijden van de kinderen en kwalificaties als actieve vakantie, zonvakantie, wintersport en stedentrip. In veel gevallen is de betreffende vakantie ook direct te boeken. Hiervoor werkt gezinopvakantie samen met een breed scala van touroperators. “Juist die brede samenwerking waarborgt onze onafhankelijkheid,” vindt De Vos. “Wij publiceren alleen bestemmingen die we echt heel geschikt vinden voor gezinnen.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.