Tv-tip: O’Hanlons helden


Reisprogramma’s, daar ben ik gek op. Dromen en mogelijk doen, is het motto van deze site. Daar hoort het kijken naar reisavonturen van anderen ook bij. De VPRO-serie O’Hanlons Helden, die vanaf 27 november een paar keer is uitgezonden, heb ik tot dusver gemist. Maar vanavond wordt de reeks na de winterstop hervat. De serie gaat over het nareizen van tochten die bekende ontdekkingsreizigers hebben gemaakt, onder vaak dezelfde erbarmelijke omstandigheden. Dit is wat de VPRO, die het uitzendt, er over schrijft:

Hij werd geboren in de verkeerde eeuw. Auteur en avonturier Redmond O’Hanlon treedt in de voetsporen van zijn negentiende eeuwse helden: ontdekkingsreizigers die de wereld afreisden en de meest wilde ontdekkingen deden. Zij leefden in een wereld waarin er op de kaart nog talloze witte plekken waren, waar nog nooit een westerling was geweest. Redmond reist ze na, met alle ellende van dien. O’Hanlons Helden is vanaf 20.20 uur elke week op zondag te zien op Nederland 2.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.