Vraag naar fietsvakanties voor gezinnen stijgt

Vraag naar fietsvakanties voor gezinnen stijgt 9

Fietsvakanties in Duitsland winnen aan populariteit. Foto: TASH kl


Fietsvakanties in Europa blijven onverminderd populair onder Nederlanders. Naast stellen, treden ook steeds meer gezinnen in het zadel voor een sportieve vakantie. Reden genoeg voor fietsvakantie-specialist Mecklenburger Radtour om het aanbod van fietsvakanties in Duitsland voor gezinnen verder uit te breiden in 2012.

De gezinsroutes van Mecklenburger Radtour onderscheiden zich volgens het bedrijf zelf van de reguliere fietstours in het aantal kilometer dat per dag wordt afgelegd en het aantal stops. Zo fiets je bij de gezinstrajecten maximaal 25 km per dag. Omdat kinderen behoefte hebben aan vermaak en afleiding, vind je op deze routes veel bezienswaardigheden en attracties. Bij de nieuwe gezinsroute op het Duitse schiereiland Usedom zijn onder andere de entreegelden voor het aquarium ‘Ozeaneum’ (Stralsund), het exotische ‘Tropenhaus’ (Bansin) en de vlinderboerderij in Trassenheide inbegrepen. Bij de nieuwe rondrit in het Noord-Duitse Schleswig-Holstein is o.a. de entree voor het belevenispark ‘Hansa-Park’ inbegrepen, Duitslands enige belevenispark aan zee. Voor 2012 biedt Mecklenburger Radtour een tiental fietstrajecten in Duitsland voor gezinnen.

Vanzelfsprekend biedt Mecklenburger Radtour de mogelijkheid om kinderfietsen te huren (keuze uit 20, 24 en 26 inch). Voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes beschikbaar. Niet geheel onbelangrijk: dankzij de bagagetransportservice hoef je tijdens het fietsen alleen een dag-rugzak mee te nemen. Bij aankomst in het hotel staat de hoofdbagage al klaar. De familiereizen van Mecklenburger Radtour variëren van 5 tot 8 dagen. Je boekt een fietsvakantie met het gezin vanaf € 335,- per persoon voor volwassenen. Wie voor 29 februari boekt, ontvangt bovendien 3% vroegboekkorting. Kinderen van vijf tot vijftien jaar ontvangen kortingen tot 50% indien ze in het gezelschap zijn van twee betalende volwassenen.

Tips
Het is altijd spannend wanneer je voor het eerst op fietsvakantie gaat met kinderen. Om klassieke ‘fouten’ te beperken hierbij zes gouden tips:

  1. Zorg ervoor dat kinderen altijd een passende helm en fiets hebben
  2. Test in Nederland of de fietsen daadwerkelijk geschikt zijn voor de kinderen (bij gebruik eigen fiets)
  3. Test voor de reis hoe lang de kinderen kunnen fietsen en welke maximale afstand zij zonder problemen af kunnen leggen
  4. Neem altijd een setje schone kleding en badkleding mee bij ieder fietstraject
  5. Een E.H.B.O. reissetje mag niet ontbreken bij een fietstocht
  6. Plan voldoende pauzes in om uit te rusten en voldoende te eten en drinken

De consument vindt meer informatie op www.mecklenburger-radtour.de en in de online brochure. Boeken kan online via info@mecklenburger-radtour.de of telefonisch via +49 (0) 3831-306760.

Mecklenburger Radtour in Stralsund is de fietsvakantie-specialist in Noord-Duitsland en de nieuwe deelstaten. Voor deze regio’s ontwikkelt Mecklenburger Radtour zelf reizen en biedt daarnaast de gehele service van hotelboeking, bagagetransport en fietsverhuur tot gedetailleerd kaart- en routemateriaal. Dankzij een nauwe samenwerking met partners in andere Europese bestemmingen behoren ook fietsvakanties in de Baltische Staten, Denemarken, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Tsjechië tot het reisaanbod. In totaal biedt Mecklenburger Radtour ruim 150 fietsvakanties in Europa. Sinds 1998 biedt Mecklenburger Radtour ook individuele wandelvakanties aan.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.