Wandelen met winnende gids

Bij het Schrijverspad Velwuezoom bestaat ook een speciale website.


De gidsen ‘Wildlife wandelingen in Nederland’, ‘Schrijverspad Veluwezoom’ en ‘Noord-Hollandpad’ zijn genomineerd voor de Wandeltrofee 2012. Op zaterdag 11 februari, tijdens de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, maakt de jury van deze verkiezing bekend welke titel is uitverkoren tot ‘beste Nederlandstalige wandelroutegids van 2011’.

Het afgelopen jaar beoordeelde de jury in totaal 37 gidsen die tussen 1 oktober 2010 en 1 oktober 2011 in Nederland zijn verschenen. Het ging daarbij om publicaties over nieuw ontwikkelde routes die voor het grootste deel over Nederlands grondgebied lopen. De drie gidsen die nu genomineerd zijn, komen uit de ’top-tienlijst’ die na een eerste selectie waren overbleven.

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die daarmee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Tijdens de komende beurs zal de jury de onderscheiding uitreiken aan de winnende auteur of uitgever. De genomineerden voor de titel ‘Beste Wandelroutegids van het Jaar 2011’ zijn:
– in willekeurige volgorde –

1. Wildlife wandelingen in Nederland
uitgeverij: Gegarandeerd Onregelmatig

2. Schrijverspad Veluwezoom. Rhenen – Dieren
auteur: Bert van Dorsten
uitgeverij: Brussels Lof

3. Noord-Hollandpad. Van Texel naar het Gooi
auteur: Vladimir Mars
uitgeverij: Open Kaart

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.