‘Alice in Wonderland’ in Friesland

'Alice in Wonderland' in Friesland 9

Een van de ontwerpen.


De Engelsen noemen het een Labyrint, maar in werkelijkheid is het slechts een stervormige beplanting. Feit is dat er spannende dingen gaan gebeuren op Landgoed Groot Vijversburg in het Friese Tytsjerk. In 2012 en 2013 wordt het park verdubbeld in oppervlakte. Deze uitbreiding bestaat uit de volgende onderdelen: inrichting voormalige agrarische gronden; nieuwbouw bezoekerscentrum; restauratie kassencomplex; restauratie Villa Vijversburg en aanleg podium.

Standing in the star’s center, visitors can get an overview of the various options before choosing a path: “The design goes beyond the ideals of public cultivation and public health on which the nearby romantic park and the modernistic recreational landscape are based, and it gives the visitor maximum freedom to use the park however he wishes.”, zo meldt Fastcodesign

‘We willen het mooiste cultuur- en natuurpark van Nederland worden. Dat is onze ambitie’, stelt voorzitter Wim Mertens. Om dat te realiseren zijn internationaal vermaarde landschapsarchitecten, architecten en een kunstenaar aangetrokken die nauw met elkaar gaan samenwerken, zo werd gezegd bij de presentatie van de plannen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.