Boek over lawines

Boek over lawines 9
Door de fatale valpartij van prins Friso is heel wintersportminnend Nederland weer ten volle bedacht op lawines. Het boek “Alpiene gevaren” van Robert Steenmeijer komt dan ook op het juiste moment. Volgens de uitgever is het “een praktisch zakboek voor iedereen die in de bergen onderweg is, op welk niveau dan ook. Aan bod komen de gevaren van alle takken van de bergsport (inclusief bergwandelen), waaronder steenslag, lawines, vallend ijs, sneeuwblindheid, onderkoeling, moeilijke oriëntatie, val in een gletsjerspleet, val op een steile sneeuwhelling etc. Ook aan EHBO wordt de nodige aandacht besteed.”

Robert Steenmeijer werd als eerste Nederlander gediplomeerd Oostenrijks berg- en skigids. In de Alpen ondernam hij talloze beklimmingen en skitoeren, en vele eerstebeklimmingen staan op zijn naam. Hij leidde meer dan 30 expedities over de hele wereld. Robert examineert tochtleiders en kliminstructeurs.

Uitgeverij De Fontein|Tirion
Auteur: Robert Steenmeijer
Prijs: € 17,50
ISBN: 9789043914055

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.