Bus brengt museum dichtbij

Vooral ouderen kunnen dankzij de bussen toch naar een museum.


Nog even en dan kunnen ze weer werken met de slogan: Het museum komt naar je toe deze zomer! De in 2008 opgerichte Museum Plus Bus rijdt vanaf 5 maart 2012 met twee bussen door het land. Door de toevoeging van vijf nieuwe musea wordt ook meer geografische spreiding gerealiseerd. Deze aanzienlijke uitbreiding van het project is mogelijk dankzij de financiële steun van de BankGiro Loterij.

Op het Goed Geld Gala van 10 februari 2011 maakte de BankGiro Loterij bekend 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen om deze landelijke opzet te realiseren. De nieuwe opzet is hiermee tot en met 2014 verzekerd. De nieuwe deelnemende musea zijn: Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, TwentseWelle, Nederlands Openluchtmuseum en Gemeentemuseum Den Haag.

Door de uitbreiding van het aantal musea en bussen wordt het mogelijk dat jaarlijks ongeveer 25.000 senioren kunnen deelnemen. Sinds de start in 2009 bezorgde de Museum Plus Bus al 45.000 ouderen een museaal dagje uit. Alle deelnemende musea worden ondersteund door de BankGiro Loterij. De zeven musea die aan de basis staan van de Museum Plus Bus zijn Mauritshuis, Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Kröller-Müller Museum, Cobra Museum, Joods Historisch Museum en Hermitage Amsterdam.

Museum Plus Bus
De Museum Plus Bus richt zich op ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig musea te bezoeken. Middels een dag arrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een cultureel dagje uit. De steun van de BankGiro Loterij maakt het mogelijk om dit arrangement gratis aan te bieden. De Museum Plus Bus rijdt in principe op alle doordeweekse dagen. Meer informatie: www.museumplusbus.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.