Cruise: keuze genoeg

Ms Rotterdam komt aan in Venetië.


Héb je het geld om een cruise te gaan maken, dan ben je nog niet klaar, want er is volop keus. Wat te doen? Holland America Line’s nieuwe cruiseseizoen in het Middellandse Zeegebied gaat bijvoorbeeld van start met een uitgebreide keuze in routes, variërend van zeven tot 42 dagen en tevens een 62-daagse Grand Voyage, een rondreis op de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met het schip ms Prinsendam.

Zes andere schepen van de maatschappij, – ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Rotterdam, ms Maasdam en ms Ryndam – maken deze zomer 32 verschillende routes op de Oostelijke en Westelijke Middellandse Zee. Op geselecteerde cruises zijn gerenommeerde gastkoks aan boord voor het programma in het Culinary Arts Center. In deze showkeuken verzorgen de chefs kookdemonstraties, workshops, proeverijen en zij nemen deel aan vragensessies met de gasten.

‘De Middellandse Zee heeft het allemaal – van geweldige stranden tot indrukwekkende architectuur, cultureel erfgoed en veel historie’, zegt Richard Meadows, executive vice-president marketing, sales en gastenprogramma’s van Holland America Line. ‘Dankzij ons ruime aanbod routes en vaarschema’s – één van de meest uitgebreide in de markt – is er voor elke klant een droomcruise, of het nu een korte cruise of een Grand Voyage betreft.’

Een hoogtepunt van het cruiseseizoen in de Méditerranée is dit voorjaar, wanneer ms Prinsendam – met 835 gasten het kleinste en meeste intieme schip van de maatschappij – op 12 maart vanuit Fort Lauderdale in Florida vertrekt voor een 62-daagse rondreis Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Tijdens de reis worden 32 havens in 14 landen aangedaan, inclusief de nieuwe bestemmingen Durrës in Albanië, Saint Raphaël aan de Côte d’Azur en Castellón de la Plana aan de Costa del Azahar in Spanje.

Op een aantal bestemmingen blijft het schip een nacht liggen, zodat de gasten de gelegenheid hebben om deze te ontdekken. Dit is het geval in: Sevilla, Kusadasi en Istanbul (Turkije), Pireaus/Athene, Venetië, Barcelona en Lissabon.

De Grand Voyage biedt ook aan boord bijzondere ervaringen. Sommelier en wijndocent Charlie Arturaola komt aan boord van 21 maart tot 3 april als onderdeel van het Culinary Arts Center programma. Brian Archibald, sous-chef van de Camelback Inn in Scottsdale Arizona, vaart mee van 18 tot 30 april. Daarnaast kunnen de passagiers tijdens zeedagen genieten van ontspanning op het dek, het lezen een boek, zich laten verwennen in de Greenhouse Spa of een film kijken in de bioscoop.

In de avond staan bijzondere activiteiten op het programma met lokaal cultureel entertainment, speciale diners met aandacht voor de regionale keuken en feestelijke gala’s tijdens de ‘formal nights’. Voor wie minder tijd heeft, is de cruise ook verdeeld in 11 verschillende segmenten van 16 tot 41 dagen met een tarief vanaf € 1.599,- per persoon.

Eén van de hoogtepunten van het seizoen is een 20-daagse Mediterraanse Medley, vertrekkend op 21 juli vanuit Amsterdam of Dover met ms Ryndam. Tijdens deze cruise worden bestemmingen in Italië, Portugal, Spanje en Monaco aangedaan. Andere bijzondere reizen zijn de 12-daagse cruises met ms Nieuw Amsterdam langs Spanje, Italië, Griekenland, Turkije, Montenegro en Kroatië. Gasten die graag langer op reis zijn, kunnen twee vaarschema’s combineren tot een 24-daagse Collectors’ Voyage. Twee 10-daagse cruises met ms Noordam vormen eveneens samen een Collectors’ Voyage met bezoeken aan Italië, Monaco, Spanje, Tunesië, Kroatië, Griekenland en Turkije.

De nieuwe 17-daagse Spaanse Rapsodie is een rondreis vanuit Rotterdam met ms Rotterdam, die de gasten meevoert langs tal van Spanje’s bezienswaardigheden en langs bestemmingen in Portugal en Italië. De tarieven voor een zevendaagse cruise op de Middellandse Zee beginnen op € 599,- per persoon, bij verblijf met twee personen in een stateroom.

Meer informatie over alle cruises, de vaarschema’s en schepen van Holland America Line is te vinden op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.