De best verkochte Belg

De best verkochte Belg 9
Georges Simemon, met naar schatting 550 miljoen verkochte boeken mogelijk een van de meest succesvolle Belgische schrijvers, staat centraal bij een expositie die vanaf 24 februari te zien is in het Museum der Letteren en Manuscripten in Brussel. Het museum toont ongeveer 160 brieven en manuscripten van Simenon, evenals twintig manuscripten van zijn tijdgenoten als Gide, Sartre, Cocteau en Céline.

In de internationale Unesco-statistieken van 1989 neemt hij wereldwijd de achttiende plaats in onder de meest gelezen auteurs, de vierde plaats onder Franstalige schrijvers en de eerste plaats als meest vertaalde Belgiche auteur. Georges Simenon wordt geboren in Luik op 12 februari 1903 en sterft in Lausanne op 4 september 1989. Hij is journalist en auteur van 176 populaire romans onder 25 pseudoniemen. Onder eigen naam schijft hij meer dan 200 romans, 155 novelles en 25 autobiografische teksten. Hij is bij het grote publiek bekend voor zijn politieromans met commissaris Maigret, meldt het nog nieuwe museum, dat pas in september vorig jaar opende.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.