Franse Ardennen: ook voor kinderen leuk

Een eerdere editie van de gevechten.


Net voordat de kinderen op de achterbank beginnen te dreinen ben je er: de Franse Ardennen. Op comfortabele rijafstand van Nederland en tegelijkertijd ver genoeg voor een buitenland-ervaring. Met prachtige steden als Charleville-Mézières, het historische Sedan, het nieuwe Regionale Nationale Park ‘Parc Naturel Régional des Ardennes’ met onder meer het stervormige vestingstadje Rocroi, gastronomische lekkernijen waaronder ‘Pierres bleues de Givet’ (zacht smeltende truffels in blauwe chocolade gehuld) en wildzwijn, zes mooie bewegwijzerde routes voor de auto, huur een boot en vaar enkele dagen over de Maas of de Canal des Ardennes.

Ga fietsen, mountainbiken of op wandelvakantie langs een van de Grand Randonnées wandel-paden, sla een balletje op een golfbaan en overnacht in een kasteel, een chambre d’hôte of op een camping. De carrousel aan vakantiemogelijkheden hier is uitgebreid, een selectie wordt gepresenteerd in de nieuwe Nederlandse Toeristische Gids Franse Ardennen 2012. Vraag een exemplaar aan via het emailadres [email protected] of bekijk de brochure op de website www.ardennes.com.

Men vindt in de gids een opsomming van onder meer hotels, restaurants en campings en groepsaccommodaties. De zes thematische auto/motor/fietsroutes worden kort beschreven waaronder de 150km lange Vestingkerken route langs abdijen , kastelen en 15 versterkte kerken. Voor kinderen is bijvoorbeeld de toeristische trein le Picasso door het zuiden van de Ardennen leuk, het boomklimpark le Chêne Perche in Signy-l ‘Abbey of TerrAltitude in Fumay waar je aan een kabelbaan met 100 km per uur door het Maasdal zoeft.

Bijzondere evenementen zijn bijvoorbeeld het Middeleeuwse festival in Sedan op 19 en 20 mei en de Riddertoernooien die in het kasteel van Sedan in de zomermaanden plaatsvinden. Liefhebbers van stedentrips halen hun hart op in Charleville-Mézières en Sedan en cultuurliefhebbers duiken in het Rimbaud museum in het leven en werk van de Franse dichter Arthur Rimbaud.

Het nieuwe Natuurpark heeft een oppervlakte van meer dan 117.000 hectare en biedt talrijke landschappelijke en culturele bezienswaardigheden. Het meer ‘Lac des Vieilles Forges’ trekt vele natuurliefhebbers en watersporters aan en in het landelijk gebied Thiérache zijn de vele vestingkerken langs de Vestingkerkenroute te bezichtigen. Eén van de hoogtepunten in het park is het stervormige vestingstadje Rocroi.

Golfers kunnen terecht bij de 18-holes golfbaan Abbaye de Septfontaines in Fagnon met op het terrein een luxe hotel-restaurant in een abdij, de 18-holes baan Golf des Ardennes in Villers-le-Tilleul en de 9-holes baan Golf Saint Walfroy in Margut.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.