Kaarten alleen voor kinderen


Zeurtoontje: Hoe ver nog tot de volgende stop? Ik moet plassen. Zijn we er al bijna. Iedereen met kinderen kent deze geluiden. Om reizen met kids te vergemakkelijken zijn er nu de KidsKompas Kinderlandkaarten. Op deze kleurrijke landkaarten vinden kinderen tal van leuke weetjes en educatieve achtergrondinformatie over het land van bestemming en de streken die doorkruist worden. Eenmaal op het vakantieadres aangekomen biedt de kaart veel teken- en kleurplezier, spellen, woordenlijstjes en lekkere recepten. De Kinderlandkaarten maken deel uit van de reeks KidsKompas, waarin eerder al diverse reisgidsen voor kinderen verschenen.

Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam – bedenkers en makers van de reeks KidsKompas – vonden het de hoogste tijd voor een aanvulling op hun reisgidsen. Dagmar: “Onze kinderreisgidsen zijn zeer uitgebreid en zowel kinderen als ouders vinden hier een schat aan informatie, variërend van de praktische toeristische info tot leuke en interessante weetjes. De kaarten zijn een stuk compacter, zonder dat het educatieve aspect hierbij uit het oog verloren is, en bieden ook veel kijk- en doeplezier.”

Janneke: “Kinderen kunnen op de achterbank van de auto precies zien waar ze naartoe gaan en vinden alvast informatie over het land, de gewoontes en bijvoorbeeld ook een stukje geschiedenis. Op de achterzijde van de kaart staan spelletjes, recepten, woordenlijstjes en nog veel meer leuke dingen die kinderen kunnen doen op de plek van bestemming.” In de reeks verschijnen naast de Kinderlandkaarten: KidsKompas België, KidsKompas Barcelona, KidsKompas Parijs en KidsKompas Londen.

De KidsKompas Kinderlandkaarten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. In januari 2012 verschenen de KidsKompas Kinderlandkaart voor Italië (ISBN 9789080764170) en Frankrijk (ISBN 9789080764163). De kaarten kosten € 4,95 per stuk en zijn te bestellen via www.kidskompas.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.