Kabouters naar Stripmuseum

Elke kabouter geeft een gratis toegangskaartje.


Stripmuseum Groningen houdt in samenwerking met Tuinland een ludieke actie. Lees maar: “Vandaag zijn ruim 300 tuinkabouters op verschillende plaatsen in Groningen gesignaleerd. De tuinkabouters, die afkomstig zijn van Tuinland Groningen, zijn in de nacht van woensdag op donderdag uit het tuincentrum verdwenen en later die nacht op natuurrijke/groenrijke plaatsen in het centrum van Groningen en daarbuiten gestrand. Het Nederlands Stripmuseum Groningen vermoedt dat de tuinkabouters op weg zijn naar het museum waar familielid Paulus de boskabouter op dit moment een belangrijke rol vervult in de tentoonstelling ‘De Kunst van Jean Dulieu’.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen roept de inwoners van Groningen op om te helpen de kabouterfamilie in het museum te herenigen. Het signalement van deze tuinkabouters luidt: de tuinkabouter is ongeveer 15 tot 20cm lang, op het moment van de verdwijning droeg hij een kleurrijk jasje en rode puntmuts. De tuinkabouters zijn gemerkt met een halsketting waarop Tuinland Groningen staat vermeld. Diegene die een tuinkabouter vindt die aan dit signalement voldoet en voorzien is van deze halsketting, krijgt met deze tuinkabouter voor één persoon gratis toegang tot de tentoonstelling De Kunst van Jean Dulieu in Het Nederlands Stripmuseum Groningen.

Als auteur van Paulus de boskabouter maakte kunstenaar Jean Dulieu duizenden pentekeningen en aquarellen van een bijzonder gehalte. Daarnaast creëerde hij een bijna even grote hoeveelheid vrij werk waarvan nauwelijks iets gepubliceerd is. De bijzondere tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen omvat honderden werken waaronder de allereerste Paulus-krabbels, stripstroken, aquarellen, schetsen, boekillustraties, talloze portretten en reistekeningen. De Kunst van Jean Dulieu is nog tot en met het Paasweekend, 8 en 9 april, te bezichtigen. Het Nederlands Stripmuseum Groningen (Westerhaven 71, Groningen) is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.” www.stripmuseum.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.