Kies de mooiste plek in Duitsland

Slot Neu-Schwanstein. Foto: Germany.travel


Bij ons als redactie van Elke Dag Vakantie.nl scoort Berlijn hoog, maar ook de bergen in het Zuiden. Duitsland wordt geroemd om zijn schitterende bezienswaardigheden, van de Brandenburger Tor in Berlijn en de spectaculaire nieuwe Elbphilharmonie in Hamburg, tot de dom van Keulen en kasteel Neuschwanstein in Beieren. Maar welke zijn het populairst?

De Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. is benieuwd naar de mening van bezoekers uit het buitenland. Vakantiegangers wordt met een online enquête gevraagd hun drie favoriete bezienswaardigheden in Duitsland te noemen. De top 100 die daaruit ontstaat, wordt verwerkt in een app. Vanaf aankomende zomer is deze in het Engels en Duits voor smartphones en tablets verkrijgbaar.

Tot 15 maart 2012 kunnen Duitslandfans op www.germany.travel of via Facebook facebook.com/VakantielandDuitsland meedoen aan de enquête, die in 26 talen beschikbaar is en uit slechts twee vragen bestaat. De resultaten worden via de nieuwsbrief van germany.travel bekendgemaakt. Onder de deelnemers worden tien iPods verloot.

In 2011 heeft de Deutsche Zentrale für Tourismus een nieuwe website gelanceerd. In 26 talen is daarop uitgebreide informatie beschikbaar over het vakantieland Duitsland. Ook op facebook is het vakantieland Duitsland actief, met pagina’s voor Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Hongarije, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.