Last minute Fiets- en Wandelbeurs

Origineel idee, een achteruitkijkspiegel in je handschoen.


De afgelopen week is er nog een hele reeks met persberichten over de Fiets- en Wandelbeurs afgevuurd op de redactie van Elke Dag Vakantie.nl. De Beurs wordt morgen en zondag gehouden in de RAI in Amsterdam. Hierbij een greep uit de nieuwtjes:
Achteruitkijken zonder je hoofd om te draaien en zonder hulp van een traditionele stuurspiegel? Het kan met de LOOKY, een spiegelhandschoen die de veiligheid van fietsers en andere weggebruikers vergroot. Het convex spiegeltje is geïntegreerd in de leren duimstuk op de linkerhandschoen. Door de lichte bolling is het blikveld groter dan je zou denken. Door simpelweg de hand iets op te steken, ziet de fietser op elk gewenst moment wat er achter zich gebeurt. Dit is geen nieuwe handeling, gezien bij het omkijken ook de hand van het stuur losgelaten moet worden. Voorts blijft het gezicht naar voren gericht waardoor de stabiliteit in evenwicht blijft en er minder op de weg
wordt geslingerd. www.looky.eu

Vlak voordat in maart het fietsseizoen weer losbarst, presenteert de ANWB tijdens de Fiets- en Wandelbeurs op zaterdag 11 en zondag 12 februari de ANWB Knooppuntenkaarten. De nadruk ligt op overzicht, met een hoofdrol voor de fietsknooppunten. De kaarten zijn volgens de organisatie een uitkomst voor fietsers die puur op knooppunten fietsen en niet afgeleid willen worden door points of interest of details. Alle knooppunten zijn dan ook in één oogopslag te zien. Met de nieuwe serie komt de bond tegemoet aan de vraag van fietsers: simpele, betaalbare kaarten, zonder al te veel drukte op de achtergrond. Door de keuze voor eenvoudig maar wel sterk papier, is de prijs laag: € 5,95 per kaart. Ook de landelijke fietsroutes (LF’s) en de nieuwe fietsroutenetwerken in Groningen, Texel en Noordoostpolder staan op de kaarten. In het grensgebied zijn de Belgische knooppunten opgenomen.

Het Twents Bureau voor Toerisme is 11 en 12 februari op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam aanwezig om de veelzijdigheid van ‘Twente. Landgoed van Nederland’ te laten zien waar het gaat om actief genieten. Zo kan het publiek kennismaken met een aantal nieuwe wandel- en fietsinitiatieven waaronder smaakfietsroutes, een duurzaam routenetwerk voor mountainbikers en ‘Langs Twents Water’. Dit laatste is een nieuw en bijzonder initiatief van het TBT in samenwerking met het Waterschap Regge en Dinkel (WRD) en AbelLife. Het bestaat uit een routeboekje, inclusief AbelLife app met de dertien mooiste routes langs het water in Twente.

Onder het motto Proef de Pure Provincie nemen de toeristische regio’s in Overijssel gezamenlijk deel aan de 19e editie van de Fiets en Wandelbeurs. IJsseldelta, Vechtdal, WaterReijk Weerribben Wieden, Twente en Salland tonen hun
bijzondere aanbod aan fiets- en wandelarrangementen, -evenementen, -routes en –routenetwerken. Als extraatje is er voor de beursbezoeker van elke regio een gratis smaakfietsroute verkrijgbaar. Genieten van de streek, de streekproducten en streekgerechten. Dat is Proef de Pure Provincie.

Istrië voor het eerst op Fiets en Wandelbeurs: Als ‘ultieme fiets- en wandelbestemming’ presenteert de Kroatische regio Istrië zich dit jaar voor het eerst op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdamse Rai. Bijna de helft van het totaal aantal Nederlandse vakantiegangers naar Kroatië, gaat naar de in het noordwesten gelegen streek Istrië. De goede bereikbaarheid op 1250 km van Utrecht, de onbedorven natuur en het authentieke mediterrane karakter dragen hier aan bij, evenals de aanwezigheid van bij Nederlanders populaire accommodatievormen zoals huisjes en campings. Wat Istrië betreft mag hier nog een goede reden aan toegevoegd worden: de goede wandelmogelijkheden en de ‘bijna ontelbare fietsroutes’. Meer informatie: www.ontdekistrie.nl

Hoe stel je een reisfiets af, welke kleding neem je mee en hoe kies je de juiste tent voor een fietsvakantie? Het antwoord op al die vragen en nog veel meer is te vinden in Het GROTE Fietsvakantieboek van wereldfietser en auteur Eric Schuijt en vormgeefster Janne Keurlings. Op zaterdag 11 februari presenteren zij hun uitgave tijdens de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI. Zowel de beginnende als de ervaren vakantiefietser vindt volgens de makers een schat aan informatie in de 304 pagina’s tellende fietsreisbijbel, waarvan elke bladzijde specifiek is ontworpen voor deze uitgave.

Naast het promoten van Flevoland als fiets- en wandel bestemming zal Flevoland actief avonturiers gaan werven. Deze werving als onderdeel van de campagne ‘Flevoland. Avontuurlijk Dichtbij.’ is bedoeld om bekendheid te krijgen onder bezoekers die Flevoland nog niet kennen als bestemming voor een dagje uit of voor verblijf. Hiervoor is een setje ansichtkaarten gemaakt die refereren aan een buitenlandse bestemming, zoals de jungle van Costa Rica, een stier uit Andalusië, een tipi-tent uit de Arizona, maar die gewoon in Flevoland zijn. Om de beelden te bewijzen wordt er een oproep gedaan om je in te schrijven als avonturier op www.avonturiersgezocht.nl. Flevoland nodigt vervolgens een aantal avonturiers uit om de avonturen van Flevoland te beleven.

De Havelradweg bij Berlijn is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2012. Op zaterdag 11 februari, tijdens de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, neemt een vertegenwoordiger van ´Marketingkooperation Havelradweg´ de trofee die bij de uitverkiezing hoort in ontvangst. De Havelradweg loopt vrijwel geheel door het voormalige Oost-Duitsland en volgt de rivier de Havel vanaf de bron tot aan de monding in de Elbe. Al fietsend over autoluwe en autovrije fietswegen passeer je talrijke meren, doorkruis je bossen en natuurgebieden en fiets je door prachtige stadswijken. Ook voert de route door metropool Berlijn en door Potsdam, het vroegere centrum van Pruisen met zijn paleizen, parken en tuinen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.