Muziek maakt je blij

Popprofessor Leo Blokhuis toont een bijzondere vondst die hij deed bij een eerdere editie van de beurs.


Iedere verzamelaar kent de vreugde als je er in slaagt om ergens weer een nieuw exemplaar te vinden dat je collectie (verder) compleet maakt. Die emotie geldt ook voor muziekverzamelaars, op zoek naar net dat éne singletje. Op 14 en 15 april 2012 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 37ste Mega Platen & CD beurs plaats. Een evenement dat in de voorgaande 36 edities internationale naam en faam heeft verworven als de place to be voor de meest uitgebreide vinyl verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. De beurs toont ditmaal originele vintage gitaren die ooit eigendom waren van historische Nederlandse Popbands en auteur Mark Hayward (UK) heeft een expositie Popmemorabilia samengesteld die voor het eerst in Nederland is te bewonderen. Hayward presenteert tevens bijzondere fotoboeken over de Stones, de Beatles en Queen getiteld ‘On Camera Off Guard’. Daarnaast kunnen bezoekers plaats nemen op de Crate Digger’s troon met Miss Twist en is er de Three Imaginary Boys Popquiz.

Expositie Museum RockArt
Tijdens de beurs is een vintage muziekinstrumenten expositie te zien en samengesteld door museum RockArt uit Den Haag. Het museum toont onder andere originele gitaren van Danny Lademacher (Herman Brood), Kane, Eddy Chatelin (The Crazy Rockers) en Earth & Fire maar ook een aantal originele drumstellen van Electric Johnny and his Skyrockets, Rene & his Alligators naast veel andere popitems.
Museum RockArt werd opgericht in 2004 met als doel het Nederlands cultureel erfgoed te verzamelen, beheren, conserveren en te presenteren. Sindsdien is het museum uitgegroeid tot de schatkamer van de Nederlandse Popmuziek. Naast de permanente collectie zijn er in Museum RockArt regelmatig thema-exposities te bewonderen en exposeert men buiten de eigen deuren zoals nu op de Mega Platen en CD Beurs.

Mark Hayward (UK) signeert en presenteert een serie van drie boeken over de Beatles, de Stones en Queen
Speciaal op uitnodiging van de beurs komt de Engelse auteur Mark Hayward naar Utrecht voor zijn eerste presentatie buiten zijn land. De drie boeken zijn uitgebracht door uitgever Anova en laten schitterende candid foto’s van de bands backstage zien. Zo eet Freddie Mercury biscuitjes op Ealing Art College, we zien de Stones poseren voor de ‘We Love You’ video en de Beatles op de foto met Muhammed Ali. Bij alle boeken zit een DVD met onbekende video opnames.

Popmemorabilia
Naast de introductie van zijn boeken exposeert Hayward tevens een aantal prachtige Popmemorabilia zoals een gesigneerd denim jasje van Alan Lancaster, de oprichter van Status Quo, en een Music Echo Award van Jimi Hendrix uit 1968. Verder zijn er originele Queen fotoschilderijen te zien gebruikt voor een videoclip en originele foto’s van de allereerste Pink Floyd foto sessie in Londen. Hayward is bekend door zijn medewerking aan de Simpson’s TV show en produceerde in het verleden een boek en album van Charlie Watts en the Cranberries, hij is het hele weekend aanwezig voor het signeren van zijn boeken en om tekst en uitleg te geven over deze bijzondere expositie.

Draai door met Miss Twist
Vanwege het succes tijdens de laatste beurs krijgen bezoekers wederom de kans om zijn of haar favoriete plaat te draaien op het podium. Natuurlijk niet zomaar, er dient wel een verhaal achter te zitten! In een vinylvriendelijke omgeving en in een interview met Miss Twist zal duidelijk worden waarom juist voor deze plaat gekozen is. Eeuwige roem zal ten deel vallen aan degenen die worden opgenomen in de Royal Crate Digger fotogalerie, te zijner tijd te zien op recordplanet.nl

Popquiz door de 3 Imaginary Boys
Al jaren verzorgt deze club enthousiastelingen tijdens de beurs hun befaamde Popquiz. Inmiddels landelijk bekend door de Volkskrant, Tivoli, Oerol en zeer veel andere optredens. Deelname is gratis en er zijn door verschillende partijen weer prijzen ter beschikking gesteld. Het laatste nieuws over aanvullende exposities, boekpresentaties en optredens is te zien op recordplanet.nl

Mega Platen & CD Beurs 14 en 15 april 2012 in Jaarbeurs Utrecht. Zaterdag 14 april van 9.00 tot 17.00 uur, zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: aan de kassa 12 euro per persoon of voorverkoop met korting via www.recordplanet.nl. Kinderen tot en met elf jaar gratis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.