Ridders en jonkvrouwen gratis


Ivanhoe, ivanhoe! zongen wij vroeger al. Alleen toen speelden wij riddertje in de straat. De jeugd van tegenwoordig heeft de luxe om dat in een echt kasteel te doen. Van 18 februari tot en met 4 maart opent het Muiderslot de poorten voor de voorjaarsvakantie.

Vorig jaar kwamen veel enthousiaste, verklede kinderen naar het kasteel. Ze waren uitgedost in prachtige jurken en pakken, veelal door moeders of oma’s zelf gemaakt. Of met mooie jonkvrouwhoeden en ridderhelmen en schilden die op school geknutseld waren. Ook nu mogen alle kinderen tot en met 11 jaar die verkleed zijn als ridder of als jonkvrouw,
gratis naar binnen. Ze moeten wel onder begeleiding komen van een betalende volwassene. Voor deze actie geldt
dat ook bezoekers met een Museumkaart of Vriendenpas gratis toegang hebben, maximaal acht kinderen per begeleider.

Net als vorig jaar loopt er een fotograaf op het terrein. De leukste foto’s komen op de website van het Muiderslot te staan. Met de speurtocht voor kinderen, een vrolijk en informatief boekje met stickertjes dat voor € 1,- te koop is bij de kassa, wordt een bezoek nog leuker. In de rondleiding, die bij de toegangsprijs is inbegrepen, staan kinderen centraal. Er wordt aandacht besteed aan de vraag hoe het was om kind te zijn op een kasteel.

Het Muiderslot is in deze periode dagelijks geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur (kassa geopend tot 16.00 uur). Kijk voor informatie en toegangsprijzen op www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.