Speelgoed uit Sprookjesland

Speelgoed uit Sprookjesland 11
Speelgoed in Sprookjesland is de titel van een tentoonstelling die van 18 februari 2012 t/m 20 januari 2013 te zien is in Deventer. Iedereen kent de sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals ‘Roodkapje’ en ‘Hans en Grietje’. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat het eerste deel van hun sprookjes verscheen.

Het speelgoed is bij de expositie geplaatst in een sfeervolle sprookjesentourage. In het bos van Roodkapje is overal wat te zien. Stap met of zonder zevenmijlslaarzen door het bladerengordijn in Sprookjesland. Bezoek de huisjes van Assepoester, Hans en Grietje of de zeven geitjes en het bed van Doornroosje. Er is een trouwstoet met mooie koetsen. In de huisjes zie je prenten, puzzels, bordspellen en sprookjesfiguren. De oudste sprookjes van de Gebroeders Grimm komen hier tot leven.

Terug door het bos zie je de fabels van La Fontaine en sprookjes als Luilekkerland en tafeltje-dek-je. Je kunt er verhalen luisteren, lezen of kijken of een potje schaken. Niet alleen in de tentoonstellingszaal vind je sprookjes terug. In de zaal Speelkwartier kun je spelen met sprookjesbordspellen. Ook in het trappenhuis ontdek je allerlei elementen uit sprookjes van Grimm, Andersen en Moeder de Gans. Herken je de lange vlecht die uit het raam hangt? En in welk sprookje komt een appel voor? Wat zegt de echoput en wie klimt er in de bonenstaak? Je vindt er de drie beren en Goudlokje of de geest uit Aladdin. In de vitrines zie je spellen en bijzondere sprookjesboeken uit de grote kinderboekenverzameling van Speelgoedmuseum Deventer.

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur, Zon- en feestdagen 13-17 uur en Maandagen in de schoolvakanties (regio noord en midden) 13-17 uur. Gesloten: Maandag buiten de schoolvakanties, 1e paas-, pinkster- en kerstdag, nieuwjaarsdag. Adres: Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47, 7411 BV Deventer, www.speelgoedmuseumdeventer.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.