Voorjaar? Pelikanen uit het ei

Waarschuwing! Sommige mensen kunnen onpasselijk worden bij het zien van dit beeld. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


We weten het, één pelikaan maakt nog geen voorjaar, maar toch…De periode van wintersluiting in Dierenpark Emmen is met succes afgesloten. Terwijl het ijs van de afgelopen winter nog niet eens overal weggesmolten is, zijn al vijf pelikaantjes uit het ei gekropen. De kuikentjes zijn in een broedmachine uitgebroed en worden nu achter de schermen door dierenverzorgers grootgebracht. Elk pelikaantje zit in een eigen makkelijk schoon te houden nestje en krijgt regelmatig een in warm water opgewarmd visje toegestopt. De kuikens zijn steeds hongerig en groeien goed. Al gauw zal het roze kuikentje verkleuren naar grijs en zwart. Pas als de vogel volwassen is, is hij weer net zo mooi roze als toen hij net uit het ei kroop.

In komende periode worden nog veel meer kuikens verwacht. Niet alleen van pelikanen, maar ook van maraboes en Incasterns. In de broedmachines liggen bovendien nog eieren van doosschildpadden. Bezoekers die na de wintersluiting het park komen bezoeken, kunnen straks weer heel veel jonge dieren komen bewonderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.