Wandelknooppunten België nu online

Wandelknooppunten België nu online 9

Struinen door de Belgische bossen hoeft niet meer doelloos te gebeuren.


Toen we het vanmorgen probeerden werkte het nog niet, de domeinnaam www.wandelknooppunt.be, maar misschien zijn we te voorbarig. In een persbericht wordt beloofd dat vanaf vandaag het wandelplezier in de Belgische bossen online zal staan. Daarin staat onder andere het volgende: “Enkele weken na de liberalisering van de fietsroutedata voor heel Vlaanderen biedt Toerisme Provincie Antwerpen de mogelijkheid om nu ook haar wandelroutedata gratis om te zetten naar een routeplanner of andere digitale toepassingen. In samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij worden vandaag alvast de trajecten en knooppunten van wandelnetwerk de Merode online beschikbaar. Een primeur voor Vlaanderen. Na overleg met alle betrokken partners hoopt Toerisme Provincie Antwerpen op termijn alle twaalf wandelknooppuntennetwerken digitaal te ontsluiten.”

In een eerste fase bevat de routeplanner de data van het wandelnetwerk de Merode. 500 kilometer trajecten in het grensgebied van de Antwerpse Kempen, Limburgse Kempen en Hageland zijn voortaan digitaal beschikbaar. De wandelaar kan snel, gemakkelijk en gratis talloze trajecten naar keuze uitstippelen. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert is opgetogen over het project: “Dit najaar zal Antwerpen als eerste Vlaamse provincie haar wandelnetwerken afronden. Ook op het vlak van de digitale ontsluiting nemen we nu het voortouw. Voor elk wandelnetwerk maken we afspraken met de betrokken partners. De Vlaamse Landmaatschappij, de oprichter van wandelnetwerk de Merode, toonde zich een enthousiaste partner.”

Reacties

  1. Robert Wuyten
  2. Robert Wuyten

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.