Welke tent kan tegen windkracht 12?

Welke tent kan tegen windkracht 12? 10
Soms op een zomerse dag, wil de wind nog wel eens angstvallig opsteken vanuit de zee. Je twijfelt of je tent de naderende storm kan doorstaan en spant wat extra stormbanden over het doek. Binnenkort kun je voor je koop weten welke tent dergelijke situaties het best kan doorstaan. Want op dinsdag 6 maart test Op Pad – het buitensportblad van de ANWB – acht koepeltentjes in de prijsklasse tot 250 euro in de windtunnel bij Deltapark Neeltje Jans.

De test in de windtunnel heeft als voordeel dat onder gecontroleerde omstandigheden elke tent goed op zijn windbestendigheid beoordeeld kan worden. De ventilator die de wind maakt gaat tot een windsnelheid van 133 km/h en dat is een vette windkracht 12, orkaankracht dus. Een vergelijkbare test in 2005 leverde hele leuke resultaten op. Maar de windtunneltest is nu slechts een onderdeel van de test.

Op Pad test tenten vooral in de praktijk, waarbij tenten beoordeeld worden op zaken als opzetgemak, lekkage op de naden, lekkage van het grondzeil, de ventilatie, condensvorming, hoe goed zijn de haringen, lopen de ritsen lekker, het aantal scheerlijnen, de gebruiksaanwijzing en meer praktische zaken als muggenhorren en opbergvakken en kan je je rugzak of fietstassen ook nog in de tent kwijt.

Op Pad is het buitensportblad van de ANWB. Op Pad besteedt aandacht aan (berg)wandelen, fietsen (mountainbikes en trekkingfietsen), kanoën en wat meer extreme vormen van buitensport zoals klettersteigs. De helft van Op Pad bestaat uit reisverhalen waarbij het zwaartepunt van de tochten in Europa ligt. Maar ook tochten dichter bij huis horen er bij evenals unieke bestemmingen verder weg. De andere helft van Op Pad bestaat uit onafhankelijke testen en daarmee is Op Pad uniek in Nederland. Drie technisch redacteuren verzorgen deze testen. De volledige test met daarin de Testwinnaar en de Beste Koop is te lezen in Op Pad 3 die op 5 april in de winkels ligt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.