Wie schrijft die reist

Reisverhalen schrijven wint aan populariteit.


Nooit meer een saai reisverhaal! Hoe? Dankzij de workshop Schrijven over Reizen op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam op zaterdag 11 februari om 13.00 uur en op zondag 12 februari om 14.00 uur. Leer schrijven als
Frank van Rijn of Redmond O’Hanlon. En ontdek hoe je zelf een boek uitgeeft. Reisjournalist Monique van Klaveren en fietscolumnist Harry Wagenaar helpen reisbloggers en reisboekenschrijvers op weg.

Reisschrijven is populair
Op waarbenjijnu.nl houden meer dan 200.000 reizigers een blog bij. En wie ‘zelf boek publiceren’ intikt op Google krijgt 2,2 miljoen resultaten. Een reisboek in eigen beheer uitgeven is tegenwoordig een koud kunstje. We hebben blijkbaar de onbedwingbare behoefteom onze belevenissen met anderen te delen. Dat pakt soms heel leuk uit en soms doet het erg denken aan de dodelijk saaie dia-avondjes van overenthousiaste ooms vroeger.

Eerste Hulp bij Schrijfongelukken
Tijd voor EHBR: Eerste Hulp bij Schrijfongelukken. Oftewel, volg de mini-workshop van reisjournalist Monique van Klaveren tijdens de Fiets en Wandelbeurs. Monique put tijdens de workshop overigens niet alleen dankbaar uit eigen werk, maar ook uit het boek ‘Wegwerkzaamheden’ van fietscolumnist Harry Wagenaar. Wie meteen geraakt wordt (of de kunst wil afkijken) koopt het na afloop. Harry zet er eigenhandig een handtekening in.

Monique van Klaveren schrijft onder andere fietsverhalen voor FietsActief en wandelverhalen voor Roots en tijdschriften van diverse natuurorganisaties. Ze redigeert boeken. Tevens is ze eindredacteur bij diverse bladen en al ruim tien jaar schrijftrainer. Ze geeft zo’n achttien verschillende cursussen over schrijven en taal. Meer info op www.leerschrijven.nl.

Harry Wagenaar is redactielid van het tijdschrift De Wereldfietser. Hij heeft inmiddels twee boeken uitgebracht over zijn fietsreizen: ‘Afstand – Vijf maanden op de fiets door Europa’ en ‘Wegwerkzaamheden – Stof voor thuisblijvers’. Dit boek is in 2011 in eigen beheer uitgebracht. ISBN 978 90 818 1740 0, € 15,-.

· Mini-workshop ‘Reisverhalen schrijven’, met signeersessie
· Datum en tijd: zaterdag 11 december 13.00 uur-14.00 uur en zondag 13 december 14.00 uur – 15.00 uur.
· Locatie: Press Room Forum Lounge (beneden)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.