Aviodrome gaat door


Luchtvaart-themapark Aviodrome maakt een doorstart. Het park, dat op 28 april weer gewoon voor het publiek open gaat, is overgenomen door de Libéma Groep. Aviodrome werd in november failliet verklaard. Libéma gaat het Aviodrome de komende tien jaar exploiteren en investeert 5,4 miljoen euro in het park. Alle werknemers en vrijwilligers behouden hun werk.

NOS meldt:

Om de doorstart mogelijk te maken heeft Libéma de collectie historische vliegtuigen overgenomen, met uitzondering van de Connie en de Uiver. Die zijn door de gemeente Lelystad, KLM en Schiphol gekocht, maar blijven wel te zien in het luchtvaartpark. De nieuwe eigenaar wil meer bezoekers trekken die langer in het park blijven. Zeven attractiezones moeten daarvoor gaan zorgen. In de verschillende zones zijn onder meer de historische vliegtuigen Connie en Uiver te zien, een boeing waar je doorheen kunt lopen en horeca waar luchtvaartmaaltijden worden geserveerd. Ook is er een uitkijkplatform waar het publiek kan kijken naar vliegtuigen die opstijgen en landen op luchthaven Lelystad.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.