Berlijn verslaat Las Vegas

Berlijn verslaat Las Vegas 9
Soms is niet de top 3 van een lijstje interessant, maar juist wat daar direct onder gebeurt. Zo is New York de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers in 2011, gevolgd door Parijs en Londen. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De top 10 met populairste bestemmingen bestaat volledig uit Europese en Amerikaanse steden.

New York behield haar leidende positie en liet Parijs en Londen achter zich, net als in 2010. Het veel bezochte Parijs verdrong Londen van de tweede plaats, hoewel de Britse hoofdstad nog altijd bijzonder in trek is onder Nederlandse reizigers. Opmerkelijker is dat Berlijn klom naar de vierde plaats ten koste van Las Vegas. De overige Europese steden in de top van de lijst zijn Rome en Barcelona, op de plaatsen zes en zeven. De Amerikaanse steden San Francisco, Los Angeles en Miami completeren de top 10.

Milaan was in 2010 nog de op acht na best bezochte stad onder Nederlandse reizigers, maar kelderde in 2011 naar plaats vijftien. Antwerpen, Dubai en Chicago waren nieuwkomers onder de twintig populairste bestemmingen. Amsterdam bleef de populairste Nederlandse bestemming onder buitenlandse bezoekers in Nederland, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Utrecht klom van de zevende naar de vierde positie.

Amsterdam was ook de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers die een hotelovernachting boekten in eigen land, gevolgd door Rotterdam en Maastricht. Nieuw in de lijst met favoriete binnenlandse bestemmingen was Valkenburg, op plaats negen.

De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven) in 142.000 accommodaties op ruim 19.800 locaties in meer dan 85 landen. De laatste HPI vergelijkt de prijzen in 2011 met de prijzen in 2010.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.