Bezuinigen op vakantie? Nee!

Bezuinigen op vakantie? Nee! 8
Het is dat er gaan Ministerie van Vakantie is, want bestond dat, dan mocht er op dat departement niet bezuinigd worden door de Nederlandse bevolking. Naar aanleiding van de onderhandelingen van de VVD, CDA en PVV over bezuinigingen om het begrotingstekort terug te dringen, onderzocht Skyscanner in hoeverre Nederlanders van plan zijn op hun vakantie te bezuinigen.

Uit economische ramingen van het Centraal Planbureau blijkt dat naar schatting 9 miljard euro bezuinigd moet worden. Skyscanner plaatste een poll op Facebook met de vraag of de officiële recessie gevolgen heeft voor de vakantieplannen. Uit dat onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders zich de vakantie niet laat afnemen. Maar liefst 55 procent van de respondenten geeft aan niet te zullen besparen op hun vakantie. ‘’Recessie of niet, de rust van een vakantie is nooit te duur’’, aldus een respondent uit deze grote groep. Toch is de economische malaise voor 22 procent wel van invloed. Deze groep zegt dit jaar op zoek te gaan naar een goedkope vakantiebestemming. Hun motto is: ‘’Een goede vakantie hoeft niet altijd duur te zijn!’’. Van de in totaal 1072 respondenten geeft 15 procent aan dat zij dit jaar verwachten hun vakantie noodgedwongen te moeten overslaan.

Voor deze laatste groep heeft onderzoeker Skyscanner een tip. Bij deze zoekmachine kan bijvoorbeeld naar de goedkoopste bestemming worden gezocht door bij bestemming ‘overal’ aan te geven. Wanneer de datum niet belangrijk is, kan er ook over een week of maand naar de goedkoopste periode voor een bestemming worden gezocht. De groep die op zoek is naar de goedkoopste vliegtickets wordt met deze zoekfuncties ook op zijn wenken bediend. www.skyscanner.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.