British Best in Brabant

Voor mannen en vrouwen is wat leuks op de beurs.


Voor een Engels sfeertje hoef je helemaal de Noordzee niet over. Daarvoor kun je op 17 en 18 maart ook terecht in Brabant. Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt aan: porselein servies, ruitjes kleding, bier zonder schuim of Schotse whisky. Maar ook aan auto’s met veel chroom, notenhout en leer.

Wie dit allemaal in één keer wil zien, gaat naar de beurs British Cars & Lifestyle op 17-18 maart in het Autotron te Rosmalen. Met ruim 200 standhouders volgens de organisatie verreweg de grootste beurs met producten uit het Verenigd Koninkrijk: antiek, kleding, sieraden, boekenkasten, lederen fauteuils, serviezen, stoffen, handgemaakte schoenen, laarzen, marmelade, fudge, delicatessen en volop entertainment zoals: Engelse popsongs, Schotse doedelzak en Iers dansen. Maar vooral een beurs met heel veel mooie Engelse klassieke auto’s. Dit maakt de beurs aantrekkelijk voor man én vrouw.

Waar ‘Ladies’ zich vermaken tussen de lifestylestands, snuffelen ‘Gentlemen’ tussen de onderdelen, waar men veelal net dat ene onderdeeltje op de kop weet te tikken, waar men al geruime tijd naar op zoek is. Engels is bijna voertaal in Rosmalen, want veel van de standhouders komen met hun handelswaar van de andere zijde van het Kanaal overgevaren. Zij komen met net dat ene auto-onderdeeltje (of dat unieke stukje antiek) dat niet in Nederland verkrijgbaar is. De twintig deelnemende merkenclubs bieden de gelegenheid om alles te weten te komen over de koop of onderhoud van een Triumph, MG, Morris, Rover, Landrover of Wolseley. De clubs tonen niet alleen hun kennis, maar laten het beste uit hun collectie zien. Zo komen Jaguar, Morgan, Austin Healey, Jensen met bijna onbetaalbare pronkstukken. Statige Rolls Royce’s, Bentley, Aston Martin, Lotus en classic Mini’s staan gewoon te koop in Rosmalen. Wie vandaag durft te investeren krijgt geen spijt.

British CARS & Lifestyle is open van 10-17 uur op 17 en 18 maart 2012. Entree € 15,-, kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding). Locatie: Autotron Rosmalen. In de omgeving van ’s-Hertogenbosch staat het ‘Autotron’ op de borden aangegeven. Meer informatie over de beurs vindt op www.britishbest.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.