Camper Village in Limburg

Camper Village in Limburg 9

Een vaste plek voor camper-eigenaren in Nederland.


Op een gedeelte van het vakantiepark Residence Arcen Spa – onderdeel van Roompot Vakanties – wordt in het Limburgse Arcen deze zomer een “Camper Village” geopend. Een speciaal park met chalets bedoeld voor mensen met een camper die en veel willen reizen en een thuisbasis in Nederland willen hebben.

Fervente camperaars die het grootste deel van het jaar rondreizen hebben vaak geen behoefte meer aan een “vast huis”. Toch zoeken ze voor familiale en praktische redenen vaak nog wel een soort “thuis” in Nederland. Iedereen wil natuurlijk zijn (klein)kinderen blijven zien en ook voor zaken als sociale voorzieningen en pensioen is het vaak handig. De Gemeente Venlo en Roompot Vakanties hebben daarom de handen ineen geslagen om op deze behoefte in te spelen. De fervente camperaar en initiator Siem van Bueren heeft beide partijen hiervoor bijeengebracht.

Op het vakantiepark in Arcen worden nu aan camperaars kavels (erfpacht) met een chalet aangeboden. Iemand die een dergelijk kavel op basis van erfpacht huurt, wordt door Roompot als bewoner erkend, heeft meteen een postadres en kan zich ook inschrijvingen in de Gemeentelijke Basisadministratie. Bovendien zijn de aankoopkosten en vaste lasten voor een dergelijk chalet lager dan voor een reguliere woning.

Eerste en tweede paasdag vindt in Arcen een “Camper Village” Infoweekend plaats. Geïnteresseerden worden tussen 10.00 – 17.00 uur rondgeleid en geïnformeerd over park, kavels en chalets. Wie zich van te voren inschrijft voor dit weekend kan op het nabij gelegen park Klein Vink van zaterdag 7 t/m dinsdag 10 april gratis met de camper verblijven. Inschrijven kan via www.arcenspa.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.