Chair zo licht als air

Chair zo licht als air 8

We hebben niet kunnen testen of het ook lekker zit. (niet onbelangrijk)


Ronkende persberichten komen dagelijks bij tientallen voorbij. We lezen die altijd met de nodige scepsis, maar die van de Chair One van Helinox is toch wel opmerkelijk. De maker noemt het ‘een revolutionaire kampeerstoel’ vanwege zijn geringe gewicht en opvouwmogelijkheden. De stoel wordt vanaf de lente 2012 op de markt wordt gebracht. “Uiterst licht van gewicht, bijzonder compact op te bergen, maar bovendien verbazingwekkend comfortabel. De Chair One is de ideale reisgenoot voor mensen die graag comfortabel willen zitten maar geen mogelijkheden hebben voor veel extra volume of gewicht. Fietsers, wandelaars, sportvissers, motorrijders, strandgangers… allemaal zijn ze razend enthousiast bij een eerste keer proberen van de Helinox Chair One”, schrijft de producent.

In de buitensportindustrie is DAC de absolute nummer één als het gaat om superieure tentstokken: duurzaam, licht van gewicht en oersterk. De technologie die zij daarvoor gebruiken wordt nu toegepast in de Chair One. De DAC stokken zijn zeer licht van gewicht, maar geven de Chair One toch een draagvermogen van 145 kilogram. De stoel kan zeer compact opgeborgen in een bijgeleverde draagtas van 35x10x12 centimeter. Inclusief deze tas weegt de stoel maar 940 gram. Opzetten is ‘dankzij de stevige verbindingsstukken kinderspel’, waarna de stoel 65 centimeter hoog is, met een breedte van 52 centimeter. Dankzij de constructie kan de Helinox Chair One een gewicht van 145 kilogram dragen. Dus ruim 150x zijn eigen gewicht.

De combinatie van compact en lichtgewicht maken de Chair One ideaal voor iedereen die comfortabel wil zitten, maar niet de ruimte heeft om grote of zware kampeerstoelen met zich mee te nemen. De Chair One is zelfs zo licht en compact, dat hij zonder problemen in een dagrugzak mee kan worden genomen tijdens wandelingen in de bergen. Maar ook sportvissers profiteren van de comfortabele zit aan de waterkant, evenals strandbezoekers die liever niet direct in het zand willen zitten. Fietsers en motorrijders weten het compacte volume en lage gewicht van de Chair One erg te waarderen, omdat de Chair One nauwelijks ruimte in neemt in de fiets- of motortassen. Adviesverkoopprijs: EURO 79,95

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.