Cheetahwelpen kunnen buiten spelen

Voorjaar voor de welpen.


De vier cheetahwelpen van Zoo Parc Overloon die afgelopen winter zijn geboren, mogen eindelijk buiten spelen! De eerste maanden na hun geboorte hebben de drie poezen Reza, Zayra, Tahnee en de enige kater Tino samen met hun moeder Xavannah doorgebracht in hun veilige verblijf achter de schermen. De welpen hebben tijd nodig gehad om aan te sterken en de koude wintermaanden te overbruggen. De jonge cheetahs zijn nu groot en sterk genoeg om hun eerste stapjes in het buitenverblijf te wagen.

Moeder Xavannah zal de jonge welpen nog goed in de gaten houden en ze de komende maanden les geven in jagen, sluipen en sprinten. Al snel zullen de vier welpen zelf op ontdekkingstocht gaan in het grote en spannende buitenverblijf en al spelenderwijs en nieuwsgierig hun nieuwe omgeving verkennen. De jonge cheetahs zijn vanaf woensdag 14 maart elke dag te bewonderen in Cheetah County.

Niet alleen voor de cheetahwelpen is het een spannende dag, maar ook voor dwergnijlpaard Asabi. Woensdag 14 maart wordt in Zoo Parc Overloon definitief afscheid genomen van het dwergnijlpaardjong. Ze gaat op deze dag beginnen aan haar grote reis naar Japan met als eindbestemming de Ishikawa Zoo. Hier zal ze worden geïntroduceerd als de nieuwe publiekslieveling.

Openingstijden: oktober t/m april 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 09:30 – 18:00 uur. Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, 65 + € 15,00 en kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50 Zoo parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel: 0478 64 00 46 www.overloonzoo.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.