De reizen van Michael Rogge

De reizen van Michael Rogge 9

Een beeld uit een film in Azië, direct na WOII.


In de Volkskrant van vandaag een verhaal over het succes van YouTube-videokanalen. Daarbij ook een passage over de 82-jarige Michael IJsbrand Rogge: “De amateurfotograaf en -cameraman heeft zijn hele leven filmpjes gemaakt van zijn vele reizen naar het buitenland. Een deel daarvan digitaliseerde hij en zette die op YouTube. Daar staan nu ruim 742 video’s van zijn hand. De oudste video’s zijn uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De video’s zijn over de hele wereld geschoten, van Amsterdam en Hongkong tot Jakarta en Santa Barbara”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en heb nu een paar filmpjes gekeken, maar naar huidige maatstaven gaat het allemaal traag, traag, traag. Lange shots, die nauwelijks boeien. Maar vanuit historisch oogpunt wellicht boeiend. Wie zich wil verdiepen in zijn werk, hier is het te vinden.

0

One Response

  1. ingrid wouterson

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.