Dierenpark Emmen blij

De maquette van het nieuwe dierenpark.


Trompetgeschal van de olifanten klonk vanmorgen in reactie op de vreugde bij directie en medewerkers van Dierenpark Emmen nadat de gemeenteraad van Emmen heeft ingestemd met de bouw van een compleet nieuw dierenpark. Het nieuwe park is onderdeel van de metamorfose die het hele centrumgebied van Emmen de komende jaren ondergaat.

Het nieuwe dierenpark zal eind 2015 de poorten openen en verwacht jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers te trekken. Het concept gaat uit van vijf belevingswerelden, waarvan het stadstheater er een vormt. Elke wereld staat op zichzelf, heeft een eigen thematiek, een eigen sfeer en uitstraling. Natuur, cultuur en actief beleven spelen een rol, waarbij in de ene wereld de natuur overheerst en in de andere de cultuur. Iedere wereld ademt het karakter van een verrassende ontdekkingsreis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.