Disneyland Paris viert 20e verjaardag

Disneyland Paris viert 20e verjaardag 9
Het moet in de zomer van 1992 geweest zijn. We kampeerden ergens in de buurt van de Saint Mont Michel, met onze twee kinderen van 3,5 jaar en twee jaar. Disneyland Paris, toen nog Euro Disney geheten, was net geopend. Als ‘levenslange Donald Duck’-lezer móest ik eigenlijk wel naar dat pretpark. Vandaar dat we op een vroege juni-morgen vanuit de niet bepaald nabij gelegen kampeerplek richting Parijs gingen. We zagen de zon opkomen boven het Franse land. Stonden zomaar nog even in de file op de rondweg om de Franse hoofdstad, maar waren ruim voor openingstijd bij de poorten van het thuis van Mickey, Goofy en al die anderen. Daarna zouden in de loop der jaren nog vier bezoeken volgen, waarvan de laatste twee jaar geleden.

Disney liet vandaag op de redactie van Elke Dag Vakantie een prachtige Peter Pan-doos bezorgen. Een pakketje waarvan je dan (tevergeefs) hoopt dat er gratis tickets en een hotelverblijf voor een weekend in het park in verpakt zitten, maar waarbij het slechts de (veel te dure) verpakking blijkt de zijn voor zes A4-tjes met daarop de persberichten over hoe Disneyland het 20-jarig bestaan gaat vieren dit jaar. Die informatie wil ik graag met je delen (letterlijk geciteerd, vandaar alle uitroeptekens..):

“Vanaf 1 april 2012 viert Disneyland Paris haar 20e verjaardag. Speciaal voor dit jaar staan er gloednieuwe shows, parades en andere verrassingen op het programma! In het Disneyland Park kunnen bezoekers zich elke avond laten meeslepen in de nieuwste en meest indrukwekkende show van Disney ooit: Disney Dreams! Ook worden bezoekers getrakteerd op een nieuwe parade, Disney Magic on Parade! en kunnen ze genieten van vele magische momenten met hun favoriete Disney figuur. Om dit verjaardagsfeest helemaal compleet te maken, is het resort prachtig versierd.

NIEUW: Disney Dreams!
Vanaf 1 april 2012 kunnen gasten gaan genieten van een avondshow vol duizenden lichtjes, kleur en magie. Met -speciaal voor deze wereldpremière gecreëerde- special effecten, gaat deze niet-te-missen show verder dan alles wat je maar kunt bedenken. Voor de eerste keer ooit, worden er beelden geprojecteerd op het Kasteel van Doornroosje. Disney Dreams! is een show vol pure magie die elke avond te zien is in het Disneyland Park.
Disney Dreams! vertelt een ontroerend, magisch verhaal. Peter Pan neemt de bezoekers mee op een avontuurlijke tocht langs de mooiste Disney verhalen: Belle en het Beest, De Klokkenluider van de Notre Dame, Rapunzel, en vele andere prachtige Disney klassiekers.
Door gebruik van de allernieuwste technieken wordt het Kasteel van Doornroosje achtereenvolgens getransformeerd in een prachtige sterrenhemel, een replica van de Notre-Dame en een speelplek voor de schoorsteenvegers uit Mary Poppins. Dit alles wordt begeleid door de meest bekende en geliefde Disney liedjes, welke een grote rol spelen tijdens Disney Dreams!

De adembenemende finale van de avondshow bestaat uit laserstralen, fonteinen en vuurwerk, zoals nooit eerder vertoond in Disneyland Paris! De Disney figuren komen tot leven op de voorzijde van het Kasteel van Doornroosje én op de twee waterschermen aan beide zijden van het Kasteel. Naast al deze effecten, mag adembenemend vuurwerk niet ontbreken. Dit alles resulteert in een spektakel van vuur, water en projecties om nooit te vergeten!
Disney Dreams! is dé show die je absoluut niet mag missen!
Locatie: aan de voorzijde van het Kasteel van Doornroosje – Disneyland Park

NIEUW: Disney Magic on Parade!
Speciaal voor de 20e verjaardag van Disneyland Paris is de parade in het Disneyland Park vernieuwd. In Disney Magic on Parade! worden de nieuwe paradewagens begeleid door een gloednieuwe soundtrack. Alle Disney figuren zijn te zien in hun speciale tovenaars kostuums en voeren een nieuwe choreografie uit. Disney Magic on Parade! viert de 20e verjaardag van Disneyland Paris!
Locatie: Main Street, U.S.A. – Disneyland Park

NIEUW: Disney’s Celebration Train
Disney’s Celebration Train brengt vanaf 1 april 2012 de grootste Disney sterren zoals Minnie, Donald, Katrien, Pluto, Knabbel en Babbel naar het Kasteel van Doornroosje om daar hun vele fans en vrienden te ontmoeten. Begeleid door magische muziek neemt de Celebration Train deel aan de festiviteiten rond de 20e verjaardag. De trein is prachtig versierd en de Disney figuren hebben speciaal voor dit feest hun allermooiste verjaardagskostuums aangetrokken.
Locatie: Main Street, U.S.A. – Disneyland Park

NIEUW: Main Street, U.S.A. Celebrates!
Eén van de meest bekende straten ter wereld wordt ter ere van de 20e verjaardag van Disneyland Paris geheel gedecoreerd met prachtige versieringen. Het grootste verjaardagsfeest ooit wordt ook op Main Street, U.S.A. met veel licht, kleur en magie gevierd!
Locatie: Main Street, U.S.A. – Disneyland Park

NIEUW: Langer Open
Disneyland Paris trakteert de gasten op Langere Openingstijden tijdens de 20e verjaardag, zodat iedereen tot ‘s avonds laat kan genieten van een explosie van licht, kleur en magie!
Locatie: Disneyland Park

NIEUW: Ontmoet Mickey Mouse – voorjaar 2012
De meest geliefde muis ter wereld heeft een geweldige verrassing voor de bezoekers van Disneyland Paris! Mickey Mouse verwelkomt gasten in zijn eigen kleedkamer in de repetitieruimte van het Fantasyland Festival Theater voor een uniek moment met het hele gezin.
Locatie : Fantasyland Festival Theater – Disneyland Park

En ook: Festival vol Magische Momenten
Om deze verjaardag te vieren biedt Disneyland Paris de gasten de mogelijkheid om óók dit jaar te genieten van het Festival vol Magische Momenten in het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Drink een kopje fantasiethee met Alice in The Wonderful World of Alice and The Mad Hatter, vind de magische lamp van Aladdin, beleef een romantisch moment met Wall-E, zeg “Cheese” met Remy en Emile uit Ratatouille en ontdek de Moteurs…Action! Stunt Show Spectacular met Bliksem McQueen.

Disney Prinsessen: Een Koninklijke Uitnodiging
De Disney Prinsessen verwelkomen bezoekers in het gloednieuwe Prinsessen Paviljoen gelegen naast de “it’s a small world” attractie. Elke dag nodigt een Disney Prinses je uit voor een magische ontmoeting. Op deze Koninklijke plek hebben gasten de mogelijkheid om een foto te maken met één van de Disney Prinsessen.
Locatie: Fantasyland – Disneyland Park.

Historie
Op 12 april 1992 opende Disneyland Paris voor het eerst haar poorten in het hart van Europa. Sinds de opening hebben meer dan 250 miljoen mensen Disneyland Paris bezocht, wat Disneyland Paris vandaag de belangrijkste toeristenbestemming van Europa maakt.

De afgelopen 20 jaar worden gekenmerkt door bijzondere gebeurtenissen, waaronder de opening van must-do attracties zoals Indiana Jones™ and the Temple of Peril (1993), Space Mountain – from the Earth to the Moon (1995) en The Twilight Zone Tower of Terror™ (1)(2008), maar ook de opening van het tweede park, Walt Disney Studios Park in 2002 en het gloednieuwe Toy Story Playland in de zomer van 2010. Verder hebben shows en originele parades zoals The TarzanTM Encounter(2000), Disney’s Fantillusion (2003) en Disney’s Once Upon a Dream Parade (2007) gezorgd voor vele onvergetelijke momenten bij de bezoekers.

Disneyland Paris bestaat uit 57 attracties, 62 winkels en 58 restaurants. Gasten kunnen verblijven in één van de zeven magische Disney hotels – met een totale capaciteit van 5,800 kamers. Disneyland Paris is één van de grootste entertainment gebieden in Ile-de-France, met Disney Village, twee congrescentra en een 27-hole golfbaan. Elke dag zijn er voor- en achter de schermen meer dan 14,500 werknemers (“Cast Members”) aan het werk om de magie tot stand te laten komen.

Walt Disney’s droom was om zijn favoriete sprookjes tot leven brengen in een park waar kinderen en volwassenen samen plezier konden hebben. Om dit betoverende koninkrijk te realiseren, vormde hij een team van experts met groot aandacht voor detail en de passie om de geweldige wereld van Disney films tot leven te brengen. Na 20 jaar vol betovering, maakt Disneyland Paris nog steeds dromen van jong en oud waar.

Mijlpalen uit de historie
15 december 1985: Michael Eisner, namens The Walt Disney Company, en Laurent Fabius, minister-president van Frankrijk destijds, tekenen het bestemmingsplan van Marne-la-Vallée. Dit bestemmingsplan maakt officieel dat Marne-la-Vallée het grondstuk wordt waar Euro Disneyland op gebouwd zal worden.
11 april 1992: Op de vooravond van de inauguratie, wordt een gala gehouden voor 10.000 prestigieuze gasten, met showbizz celebs als Eddie Murphy, Gina Lollobrigida, Jean-Claude Van Damme en David Hallyday. Het evenement wordt op televisie uitgezonden aan miljoenen kijkers. Nog meer radioluisteraars horen over het evenement op de radio en zien daarna de foto’s in ontelbare dagbladen en tijdschriften.
12 april 1992: Het Disneyland Park, 7 Disney Hotels en Disney Village (toen nog Festival Disney) openen officieel hun deuren om 9.01 ‘s ochtends.
20 maart 1993: De eerste nieuwe attractie wordt geopend. Deze attractie heet: La Galerie de la Belle au Bois Dormant en opent op de eerste verdieping van het Kasteel van Doornroosje.
12 april 1993: Op de eerste verjaardag van Disneyland Paris, wordt het Kasteel omgetoverd tot een grote verjaardagstaart.
Juli 1993: De opening vanIndiana Jones™ and the Temple of Peril in Adventureland (Disneyland Park).
24 juli 1994: De laatste etappe van de Tour de France start in Main Street, U.S.A. Vanuit hier fietsen de wielrenners naar de finishlijn op de Champs-Élysées.
31 mei 1995: Grootse opening van de Space Mountain – from the Earth to the Moon, een spannende rollercoaster in Discoveryland in het Disneyland Park.
3 juni 1996: Elton John geeft een exclusief concert in Disneyland Paris als onderdeel van zijn Europese “Space Mountain Tour”.
27 juli 1997: Voor de tweede keer begint de laatste etappe van de Tour de France in Disneyland Paris.
18 november 1998: Mickey’s 70ste verjaardag wordt gevierd.
24 september 1999: Disneyland Paris kondigt de opening van een tweede attractiepark in 2002 aan. Dit park zal de magie van de films laten zien en tevens vieren dat Disneyland Paris tien jaar bestaat.
1 januari 2000: Het millennium wordt gevierd in het park en in Disney Village met duizelingwekkend vuurwerk!
7 januari 2001: Disneyland Paris verwelkomt haar 100 miljoenste gast.
5 december 2001: Disneyland Paris viert dat het 100 jaar geleden is dat Walt Disney geboren is. Deze viering bestaat uit een Parade met 100 Disney figuren en 100 kinderen.
16 maart 2002: Het Walt Disney Studios Park opent zijn deuren. Het wordt ‘s werelds tweede attractiepark gewijd aan de wereld van animatie, televisie en films. Met twee themaparken, 7 Disney hotels en een 27-holes golfbaan is Disneyland Paris Europa’s meest gewilde toeristische bestemming.
April 2002: Het Disneyland Park viert haar 10e verjaardag!
Juni 2002: Disney’s Cinema Parade doet zijn intrede in het Walt Disney Studios Park.
Maart, april, mei 2003: Drie nieuwe hotels worden geopend in Val de France: My Travel’s Explorer Hotel, Holiday Inn en het Kyriad Hotel.
9 april 2005: Deinauguratie van de vernieuwde attractie: SpaceMountain: Mission 2, een nieuwe rollercoaster die gasten afschiet op een adembenemde reis naar de grenzen van het universum.
Januari 2006: Europa’s meest populaire toeristenbestemming heeft meer dan 12.200 “cast members” (werknemers).
8 april 2006: Inauguratie van Buzz Lightyear Laser Blast, een interactieve attractie in het Disneyland Park geinspireerd op de Walt Disney/Pixar Animation Studios filmToy Story 2.
30 juni 2006: Voor de Franse release van “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” komt de beroemde Captain Jack Sparrow naar het Disneyland Park.
1 april 2007: Lancering van de 15e verjaardag van Disneyland Paris. De nieuwe Disney’s Once Upon a Dream Parade wordt voor het eerst getoond aan de gasten.
9 juni 2007: Walt Disney Studios Park krijgt twee nieuwe Disney attracties: Cars Race Rally, geinspireerd op Disney•Pixar’s Cars en Crush’s Coaster, geinspireerd op Disney•Pixar’s Finding Nemo.
April 2008:Het feest gaat verder…!In Disneyland Paris met nieuwe attracties en shows (Stitch Live!) in het Walt Disney Studios Park. De officiële opening van de Tower of Terror™ in Walt Disney Studios Park.
12 augustus 2008: Disneyland Paris verwelkomt haar 200 miljoenste gast!
28 maart 2009: ‘My Mickey Ears’, een collectie van Mickey Mouse oren gemaakt door Internationale sterren, wordt getoond aan de media. Al deze sterren hebben een uniek stel oren gemaakt, waarvan zij vinden dat de oren hun persoonlijkheid reflecteert. De collectie is daarna geveild en het verdiende geld ging naar lokale goede doelen.
December 2009: Een synthetische ijsbaan wordt geopend bij Disney’s Hotel New York. Deze schaatsbaan zal vanaf nu iedere dag open zijn en hij is energie zuinig.
Maart 2010: Disneyland Paris integreert de sociale media door actief te worden op een aantal Facebook pagina’s, Twitter accounts en een eigen YouTube kanaal.
17 augustus 2010: De opening van Toy Story Playland in het Walt Disney Studios Park, waar gasten het gevoel hebben dat ze gekrompen zijn tot de grootte van speelgoed, nadat ze de achtertuin van Andy zijn binnen gelopen. In dit land staan drie nieuwe attracties, namelijk Toy Soldiers Parachute Drop, Slinky Dog Zigzag Spin en de RC Racer.
6 november 2010: De officiële Disneyland iPhone applicatie is gelanceerd, met interactieve plattegronden, wachttijden en meer!
7 november 2010: De officiële opening van de Disney’s Betoverende Kerst in Disneyland Paris, met de introductie van Disney’s nieuwste ster: Rapunzel.
1 april 2011: Twee dagen lang vieren de media en celebrities vanuit heel Europa de lancering van de Disney’s Festival vol Magische Momenten in Disneyland Paris.
5 november 2011: Duffy de Disney beer arriveert officieel in Disneyland Paris voor het kerstseizoen.
Ook wordt de Disneyland applicatie voor android telefoons gelanceerd.
15 november 2011: Disneyland Paris verwelkomt haar 250 miljoenste gast! Het is een familie afkomstig uit Spanje.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.