Dromen van de Provence


Nieuw fenomeen zijn tuinposters: spandoeken die je tegen de achterwand van het eigen mini-landgoed hangt. Is het u al eens opgevallen dat op die posters vaak de lavendelvelden van de Franse Provence staan afgebeeld? Kennelijk is dat een droombeeld dat we graag altijd bij ons hebben. Dat niet alleen de geur van lavendel, maar ook het blik er op rust geeft.

De geur van lavendel en rozemarijn, indrukwekkende berglandschappen, prachtige stranden, knusse schilderachtige dorpjes, maar ook bruisende steden als Cannes en Nice; de Provence is met recht de populairste vakantiebestemming van Frankrijk. De Nederlandse organisatie ProvenceXL is er al vele jaren actief in de bemiddeling bij de verhuur van luxe vakantiehuizen in deze Franse regio.

Provençaals landhuis
Om een idee te geven van het aanbod van ProvenceXL: Landhuis Bastide Roméo ligt in een pittoresk Provençaals dorpje, omringd door wijngaarden van de Cèze Vallei. De woning is eigenhandig door de eigenaar gebouwd en door het hele huis vind je originele details, huisgemaakte meubels en opgeknapt brocante terug. Het huis opent haar deuren naar het zuiden op een groot terras met zwembad. De drie slaapkamers, stuk voor stuk voorzien van een badkamer, hebben elk een eigen thema. Genieten van de echte Provençaalse keuken? Dan kan je gebruik maken van de Table d’Hôte service; typische streekgerechten – zoals bouillabaisse met fougasse-brood – worden geserveerd mèt of zonder de gastheren. Voor de echte liefhebbers laat de eigenaar zelfs een chef-kok langskomen die je meeneemt op culinaire ontdekkingstocht.

Villa met spa
Op een heuvel in de regio Alpes-de-Haute-Provence ligt een kleinschalig villaparkje. De huizen hebben een Provençaals interieur, met natuurlijke materialen en brocante bedden. Het dorpje Forcalquier met zijn Provençaalse markt ligt op steenworp afstand, en ook voor actievelingen is er genoeg te beleven. Huur een mountainbike of leef je uit op de Golf du Luberon (18-holes) van Pierrevert. Daarna lekker relaxen? Bij het villapark hoort een boutique-hotel met eigen restauranten spa, waar je onbeperkt gebruik van mag maken.

Over ProvenceXL
ProvenceXL, een initiatief van VillaXL, omschrijft zichzelf als volgt: “We hebben ruime ervaring in het verhuren van luxe vakantiehuizen en villa’s in de Provence. Alle accommodaties zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd en geïnspecteerd, wat het aanbod op ProvenceXL uniek en van hoge kwaliteit maakt. Een ruim huis voor een familiereünie met 25 personen of een luxe villa met privé zwembad voor met z’n tweetjes, bij ProvenceXL is het zo gevonden. De vakantiehuizen worden alleen online aangeboden, waardoor het aanbod altijd actueel en direct te boeken is.” Zie voor meer informatie en boekingen www.ProvenceXL.com.

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.