Duitsland verwacht meer toeristen

Het techniekmuseum in het Duitse Speyer (klik foto voor meer informatie)


Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Duitsland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, denkt dat ondanks de crisis ook dit jaar het aantal Nederlandse vakanties naar Duitsland licht zal stijgen. ”Veel Nederlanders gaan dichterbij en korter op vakantie en willen daarbij minder uitgeven. Met het veelzijdige aanbod en zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is Duitsland een logische bestemming: een weekend ontspannen in een lekkere spa, een dynamische stedentrip of een actieve tocht te voet of op de fiets: Duitsland heeft voor elk wat wils.”

In 2011 werden in totaal 4,1 miljoen aankomsten van Nederlanders in het buurland geregistreerd, 3 procent meer dan in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek. Het aantal Nederlandse overnachtingen nam met 1,6 procent toe tot bijna 10,7 miljoen. In totaal brachten alle buitenlandse gasten vorig jaar 63,8 miljoen overnachtingen door in Duitsland, zes procent meer dan in 2010. Daarmee heeft het vakantieland zijn record uit 2010 verbeterd.

Met dit positieve resultaat presenteert het vakantieland Duitsland zich deze week op de ITB in Berlijn, ‘s werelds grootste reisbeurs met meer dan 11.000 exposanten uit 180 landen. Na de vakbezoekersdag is de beurs van woensdag 7 t/m zondag 11 maart ook geopend voor het publiek. Gerekend wordt op 170.000 bezoekers. Nederlanders vormen met 17 procent veruit de grootste groep buitenlandse toeristen in Duitsland. Eind vorig jaar becijferde het NBTC NIPO dat Duitsland voor de vijfde achtereenvolgende keer het favoriete vakantieland is voor de Nederlanders. Tot de populairste bestemmingen behoren de Moezel, het Sauerland, de Eifel en de hoofdstad Berlijn. Vooral bij korte reizen scoort Duitsland goed.

Duitsland is na Spanje het populairste vakantieland van de Europeanen. De afstand tot de derde favoriete bestemming, Frankrijk, nam volgens deze cijfers licht toe. Op economisch gebied is het toerisme een factor van belang in Duitsland. In totaal geven buitenlandse reizigers er jaarlijks ca. € 36,6 miljard uit. Bijna eenderde daarvan gaat op aan vluchten, een kwart aan accommodatie en nog eens 25 procent aan eten, drinken en overige goederen en diensten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.