Eco-toerisme naar Suriname

De Surinaamse jungle vanuit de lucht.


Het aantal toeristen dat Suriname heeft bezocht de afgelopen tien jaar is enorm gestegen. In 2000 bezochten zo’n 57.000 toeristen Suriname. In 2010 is dit aantal gestegen tot 151.000 toeristen. METS Travel & Tours draagt volgens eigen zeggen al vijftig jaar “met plezier haar steentje bij aan deze toeristische ontwikkeling”.

METS doet dat met een eigen insteek: “De lokale bevolking profiteert maximaal mee van de activiteiten van METS Travel & Tours. Zo gaat een deel van de opbrengst van iedere tour naar de dorpskas. METS Travel & Tours zorgt voor voordelige vervoerstarieven voor plaatselijke bewoners. Zieken en onderwijskrachten maken gratis gebruik van vervoer. In 1995 heeft METS Travel & Tours een school opgericht die vervolgens is erkend door de Surinaamse overheid. Op 13 januari 1962 begon METS Travel & Tours met het beheren van logeerverblijven van de overheid. Verschillende oorden, zoals Blaka Watra en de Waterkant zijn al in 1985 prachtig gerenoveerd. Vanaf het begin staat eco toerisme hoog in het vaandel bij METS Travel & Tours. De projecten en ontwikkeling van bijzondere locaties zoals Awarradam, Palumeu, Colakreek en Paramaribo geven dit goed weer. In 1993 kreeg METS Travel & Tours haar eigen kantoor in Paramaribo. Vanuit deze locatie verzorgt METS Travel & Tours sindsdien een groot aantal tours door heel Suriname.”

Meer informatie METS: www.surinamevacations.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.