En dan is er cruiseschip nr 13

En dan is er cruiseschip nr 13 8
Op veel plaatsen vermijden ze het getal 13, omdat dat ongeluk zou brengen. Kijk maar in Amerikaanse wolkenkrabbers, dan ‘ontbreekt’ vaak de 13e verdieping. Het getuigt dan ook wel als lef om in 2013 een 13e cruiseschip in gebruik ge nemen. In 2013 verwelkomt MSC Cruises namelijk een nieuw schip: MSC Preziosa. De onderhandelingen met de STX Europe scheepswerf in het Franse Saint-Nazaire zijn inmiddels afgerond. De MSC Preziosa is de 13e aanwinst van het bedrijf en het 4e schip binnen de Fantasia klasse die bestaat uit de MSC Fantasia, MSC Splendida en de langverwachte MSC Divina, een zusterschip van MSC Preziosa dat op 26 mei in Marseille wordt gedoopt.

Over MSC Preziosa
MSC Preziosa beschikt over 1.752 hutten, 26 liften en achttien dekken waarvan er veertien voor de passagiers zijn. De gasten kunnen genieten van vier restaurants, twee specialiteitenrestaurants, 21 bars, een casino, vier zwembaden waaronder een ‘infinity’ pool, twaalf whirlpools, een bowlingbaan, een sportcentrum met sportvelden, een fitnesscentrum, een speelparadijs voor de kinderen en de MSC Aurea Spa. Een exclusief kenmerk van de MSC Preziosa – en van alle andere Fantasia schepen in de MSC vloot – is de MSC Yacht Club. Passagiers die in één van de 69 exclusieve MSC Yacht Club suites verblijven, kunnen profiteren van een privat bar, een solarium, hydromassage baden en een spectaculair uitzicht op de oceaan door de glazen wanden. Een butler service biedt hulp bij inchecken, bagage transport, uitpakken en bijvoorbeeld het serveren van traditionele Engelse afternoon tea. Ook regelen de butlers behandelingen in de MSC Aurea Spa, ad-hoc excursies en verzorgen zij op aanvraag privé feesten. Cruise gasten die het milieu in een hoog vaandel hebben staan kunnen gerust zijn met de wetenschap dat er gedacht is aan een geavanceerd waterzuiveringssysteem en andere energiebesparende systemen met de focus op airconditioning dat de MSC Preziosa volgens de reder tot een “indrukwekkend ecoship” maakt.

“Het nieuwe schip vertegenwoordigt een investering van 550 miljoen en zal eind maart 2013 worden geleverd. De onderhandelingen met STX France hebben meer dan 9 maanden geduurd, een aanzienlijke, maar begrijpelijke tijd gezien het belang van de investering en de onverwachte aard van de overname”, aldus Pierfrancesco Vago, CEO van MSC Cruises. “Na de levering van de MSC Preziosa hebben we vier schepen in iedere klasse met in totaal een capaciteit van meer dan 40.000 hutten en vaarkracht voor elke zee. De MSC Preziosa zal de Middellandse Zee bevaren en de schoonheid van de Griekse eilanden gaan ontdekken.” Zie ook www.msccruises.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.